Yüzlerce Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi ​

Çok sayıda Yahudi yerleşimci bu sabah (20 Mayıs Pazar) işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. 287 Yahudi yerleşimci bu sabah 1967'den bu yana tamamen işgal güçlerinin kontrolünde olan El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya girdi.

20-05-2018


Çok sayıda Yahudi yerleşimci bu sabah (20 Mayıs Pazar) işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.
 
Quds Press Haber Ajansı'nın Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 287 Yahudi yerleşimci bu sabah 1967'den bu yana tamamen işgal güçlerinin kontrolünde olan El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya girdi.
 
Yahudilerin Tevrat'ın verilişini kutladıkları Şavuot bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya bugün düzenlenen baskına çok sayıda Yahudi yerleşimcinin katıldığı belirtildi.
 
İşgal polisinin Yahudi yerleşimcileri baskın boyunca koruduğu ve yerleşimcilerden bir kısmının Mescid-i Aksa'nın bazı kapılarında gruplar halinde ayin yaptıkları ifade edildi.
 
Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 
İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkıyor.
 
İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.
 
(Kaynak: turkish.palinfo.com)

Etiketler : #Yüzlerce   #Yahudi   #yerleşimci   #Mescidi   #Aksa'ya   #baskın   #düzenledi   #​   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN