Yoğun bakımdaki kardeşlerimiz dualarımızı bekliyor

Osman Çelebi Bozan, Osman Kurç, Fatih Kavaktan ve Uğur Süleyman Söylemez'in tedavileri yoğun bakım ünitesinde devam ediyor. Osman Çelebi Bozan, Osman Kurç ve Fatih Kavaktan'ın sağlık durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Uğur Süleyman Söylemez'in durumu ise ciddiyetini koruyor. Her biri ayrı ayrı dualarınızı bekliyor.

10-06-2010


Ankara İHH Temsilcisi Hanefi Sinan da saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisindeydi. Yaralılar ve gemide yaşananlar hakkında bilgi veren Sinan, önemli açıklamalarda bulundu.

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine Siyonist İsrail'in komandoları tarafından yapılan vahşi saldırı sonucunda yaralanan gönüllülerin tedavi gördüğü Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesine, yaralı ve yaralı yakınlarına hizmet için İHH tarafından kurulan Koordinasyon Merkezi, ziyaretçi akınına uğruyor. Hastane bahçesinde yaralı yakınlarıyla da kucaklaşan vatandaşlar, onların duasını alıp gönüllülerin iyileşmesi için dua ediyorlar.

Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Ankara İHH Temsilcisi Hanefi Sinan da saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisindeydi. Vakit'e yaralılar ve gemide yaşananlar hakkında bilgi veren Sinan, önemli açıklamalarda bulundu. Atatürk Eğitim Hastanesi'ne Mavi Marmara gemisinden 24 yaralının getirildiğini vurgulayan Sinan, "24 arkadaşımızın 7'si yoğun bakımda, 17'si ise servislerde yatıyordu. Dün itibariyle yoğun bakımda yatan arkadaşlarımızın sayısı 4'e düştü. Taburcu olan yaralı sayımız ise 11'e yükseldi. Taburcu edilen yaralı kardeşlerimizin gittiği ilerdeki tedavisi de sürecek. Tüm hastaların sevkiyatını Sağlık Bakanlığı üstlenmiş durumda. Uçak, helikopter ve ambulanslarla kendi illerindeki hastanelere sevk ediliyorlar. Sağlık Bakanımız Sayın Akdağ çok özel gayretler sarf ediyor. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağlık Bakanımız hastaların durumuyla yakinen ilgileniyor ve koordinasyonu sürekli takip ediyor. Burada hiçbir sorun ile karşılaşmadık. Hastane personeli konuya çok hassas ve yaralıların için yürekleri ile çaba sarf ediyorlar. Onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

YARALILARIN SON SAĞLIK DURUMU

Yaralıların sağlık durumları hakkında da bilgi veren Sinan, "Osman Çelebi Bozan, Osman Kurç, Fatih Kavaktan ve Uğur Süleyman Söylemez'in tedavileri yoğun bakım ünitesinde devam ediyor. Osman Çelebi Bozan, Osman Kurç ve Fatih Kavaktan'ın sağlık durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Uğur Süleyman Söylemez'in durumu ise ciddiyetini koruyor. Her biri ayrı ayrı dualarınızı bekliyor. Ahmet Aydanbekar kardeşimiz dün yoğun bakım ünitesinden normal servise getirildi. Sağlık durumu iyi… Diğer taraftan kurşunla yaralanan Muhyettin Yıldırım, Mustafa Badırhan, Suat Koşmaz, Abdulhamit Ateş, Mehmet Yıldırım, Ekrem Küçükköse, Adem Bakıcı ve darp edilen İmdat Avli kardeşimizin sağlık durumları da oldukça iyi. Osman Çalık ve Kenan Akçil ise taburcu edilerek memleketlerine gönderildiler." dedi. Saldırı sonrasında İsraillilerin yaralılara eziyet ettiğini açıklayan Sinan, "Hastanelerde tedavileri çok geciktirildi. Gemideki yaralılarımızı 5 saatlik bir zaman diliminde helikopterlere aldılar. Yaralıları helikoptere çekerken 15-20 dakika havada asılı tuttular. Yapılan zulüm ile kan kaybı arttı. Yaralılar hastaneye nakledilirken basına yansıyan görüntülerin dışında bir çoğunun tedavi altında oldukları odalarında da kelepçelerinin sökülmediği ortaya çıktı. Ayağa kalkamayacak durumda olan yaralıların yataklarına kelepçelendikleri öğrenildi. Bunun izahı yok" diye konuştu.

HEDEF GÖZETMEKSİZİN TARAMIŞLAR

Hastaların çoğunun kurşun ile yaralandığını belirten Sinan, "Yaraları incelendiğinde ise merminin yukarıdan gelip aşağıdan çıktığını gözlemliyoruz. Merminin damağından girip boğazından çıkan, karnından girip ayağından çıkan yaralılarımız var. Helikopterlerden ve üst güverteden üzerlerine mermi yağdırıldı. Bu durumu yaraları da ispatlıyor. Hedef gözetmeksizin ateş açıldığı nettir. Doktor raporları tamamlandığında da bu gerçekler ortaya çıkacaktır" dedi.

(Haber: Aslan Değirmenci / Vakit)

Etiketler : #Yoğun   #bakımdaki   #kardeşlerimiz   #dualarımızı   #bekliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN