Yine sınav, yine zulüm. Sessiz kalmayalım!

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bu haftasonu yapılacak ÖSYS sınavında yine başörtüsü zulmü sahnelenecek. Sınav öncesi biçok uzman sınav stresi uyarıları yapmaya başladı fakat yüzbinlerce öğrencinin bina kapıları önünde yaşadığı sıkıntı ve psikolojik işkence dikkatlerden kaçırılmak isteniyor.

15-06-2010


İslam ve Hayat

Türkiye’nin kangrenleşen sorunlarından başörtüsü yasağının devam etmesi, milyonlarca insanı en temel haklarından mahrum bırakıyor. Yasağa karşı kayıtsızlığın dikkat çektiği bir süreçte sorunun hastane koridolarına kadar uzanması ise çözümün aciliyetini ortaya koyuyor. Son yıllarda yasak ve baskıların devam etmesine rağmen "Hükümet yıpranır" ya da "AK Parti kapatılır" gibi gerekçelerle başörtüsü yasağının gündeme pek getirilmek istenmemesi, sorunun üstünün örtülmek istendiği şeklinde yorumlanıyor. Oysa ki milyonlarca insan her gün ağır şekilde yıpranmaya devam ediyor.

Bu haftasonu gerçekleştirilecek üniversiteye giriş sınavı öncesi uzmanların sınav kaygısına ve stresine dikkat çekmeye başladılar, fakat başörtüsü yasağına maruz kalan öğrencilerin sınava girmeden önce kapılarda gördükleri kötü muamelenin yarattığı gerilim ve ruhsal sıkıntılar yine gözardı ediliyor.

Başörtüsü ve silah bir tutulmuştu

Geçtiğimiz aylarda ilk aşaması gerçekleştirilmeden önce ÖSYM tarafından hazırlanan tanıtım filmlerinde ilginç bir ayrıntı, yasağa yönelik yaklaşıma dikkat çekmişti. Üniversiteye giriş sınavına girecek adaylara ve sınavlarda çalışacak salon ve bina görevlilerine yönelik hazırladığı tanıtım filminde “Kılık ve kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayanlar ile yanında silah ile uygun olmayan benzer eşyaları taşıyan adaylar sınav binasına alınmaz” uyarıları yer almıştı. ÖSYM’nin internet sitesinde hâlen yayında olan tanıtım filmlerindeki yasak uyarısı haftasonu sınava girecek yüzbinlerce başörtülü öğrencinin zulme uğrayacağını açıkça ortaya koyuyor.

Farklı şehirlerde 6 yıldır başörtüsüne özgürlük eylemlerine devam eden Türkiye Başörtüsü Platformları bileşenleri ise ortada hiçbir hukuki dayanağı dahi bulunmayan ve bu ülkedeki on milyonlarca insanın Müslüman kimliğinin inkarı anlamına gelen yasağın derhal kaldırılmasını talep ediyor.

Başörtüsü Platformları'nın dışında sınav öncesi Tokat'ta da önceki sınavlarda olduğu gibi bir kez daha başörtüsü yasağına ve eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek üzere bir eylem yapılacak. 18 Nisan Cuma akşamı saat 17.oo'de yapılması planlanan eylemde sınavaki zulme dikkat çekilecek.

İslam ve Hayat / PlatformHaber.net

 

Etiketler : #Yine   #sınav   #   #yine   #zulüm.   #Sessiz   #kalmayalım!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN