Yermük'ten feryat: Açlık ve hastalıktan öleceğiz

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde bulunan ve Esed güçlerinin kuşatması altındaki Yermuk Kampı'nda sadece açlıktan ölenlerin yakınlarının feryatları değil, kamp dışına çıkmalarına müsaade edilmeyen hastaların feryatları da yükseliyor.

02-02-2014


Uzun bir zamandan beri rejim güçlerinin ablukası altında olan ve kontrol noktalarından tıbbi malzeme girişine izin verilmeyen kampta kalanlar sadece açlıkla değil, hastalıklarla da boğuşmaya başladı.
 
Kanser hastası olduğunu ve acil tedaviye ihtiyaç duyduğunu söyleyen kamp sakinlerinden Um Hazım, tedavi için kamptan çıkması gerektiğini belirtti.
 
İlerleyen hastalığı nedeniyle sandalyeye mahkum olan Um Hazım, "Ben kanser hastasıyım, kocam da çok yaşlı yürüyemiyor. Burada bize kimse bakmıyor. Kızılay tedavim için beni buradan çıkarsın" diye konuştu.
 
"Burada Allah'tan başka yardım eden yok" sözleriyle duygularını dile getiren Um Hazım, "Kocam yürüyemediği ben de hasta olduğum için kampın girişinde dağıtılan yardımları alamıyorum. Çocuklarım yok, burada açlıktan öleceğiz" dedi.
 
(Yeni Şafak)

Etiketler : #Yermük'ten   #feryat:   #Açlık   #ve   #hastalıktan   #öleceğiz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN