Yermük kampında açlıktan ölümler sürüyor

Suriye'deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu, başkent Şam yakınlarındaki Yermuk Kampı sakinlerinden Fatma Davud isimli Filistinli mülteci kadının gıda yetersizliği ve ilaç yokluğu nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

13-03-2014


Çalışma Grubu, bugün (13 Mart Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Yermuk Kampı'nın etrafındaki ağır kuşatmanın sekiz aydır devam ettiğini ve dün açlık nedeniyle hayatını kaybeden Filistinli mülteci kadınla birlikte abluka nedeniyle kampta şehit olanların sayısının 129'a yükseldiğini söyledi.
 
 
Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıktan ölen Fatma Davud
 
Kamptaki Filistin Hastanesi çalışanlarının Yermuk Kampı'na düzenlenen bombardımanda hayatını kaybeden eczacı arkadaşları Diyab Muhenna için dün saygı duruşunda bulunduklarını ve ruhuna fatiha okuduklarını bildiren Çalışma Grubu, bombardımanın kampın çeşitli bölgelerini hedef aldığını ve El-Vesim Camii yakınlarındaki El-Meşru' bölgesinde bazı evlerde yangın çıkmasına yol açtığını belirtti.
 
Çalışma Grubu, Deraa Kampı'nda da Baas rejimi güçleriyle Özgür Suriye Ordusu'na bağlı gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını ve kamp çevresinde çatışmaların hâlâ devam ettiğini söyledi.
 
(Filisitn Haber)

Etiketler : #Yermük   #kampında   #açlıktan   #ölümler   #sürüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN