Yermuk Kampı'ndan 2 bin Filistinli tahliye edildi

FKÖ, Suriye rejiminin kuşatması altında bulunan ve IŞİD'in büyük bir kısmını ele geçirdiği Yermuk Mülteci Kampı'ndan 2 bin kişiyi tahliye etti

06-04-2015


Suriye'nin başkenti Şam'da, çoğunlukla Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermuk Kampı'ndan 2 bin Filistinlinin tahliye edildiği bildirildi. 

Suriye'deki Filistin mülteci kamplarından sorumlu Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu üyesi Ahmed el-Mecdelani "FKÖ'nün Suriye rejiminin kuşatması altında bulunan ve IŞİD’in büyük bir kısmını ele geçirdiği Yermuk Mülteci Kampı'ndan 2 bin kişiyi tahliye ettiğini" belirtti.

FKÖ'nün Yermuk Kampı'na ilişkin 3 aşamalı bir planının olduğunu aktaran Mecdelani, söz konusu adımları şu şekilde açıkladı:

"Öncelikle çatışmaların sürmesi nedeniyle olabildiğince Filistinli mültecilerin bölgeden tahliye edilmesi, ikinci olarak tüm zorluklara rağmen gıda ve ilaç yardımının ulaştırılması ve son olarak kampta IŞİD'in daha fazla ilerlemesine engel olunması." 

Mecdelani ayrıca bu çerçevede çeşitli taraflarla görüşmeler yapmak ve gelişmeleri takip etmek üzere yarın Şam'a gideceği bilgisini verdi. 

Hamas, FKÖ ve Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'ndan (SMDK) Yermuk Mülteci Kampı'ndaki sivillerin kurtarılması için uluslararası kuruluşlara yardım çağrıları yapılmış, Batı Şeria'daki FKÖ binası önünde de gösteriler düzenlenmişti.  

Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana Esad güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda geçen hafta bir Hamas yöneticisinin suikast sonucunda öldürülmesinin ardından, IŞİD ile kamptaki Eknaf Beyt el Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı. 

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’na (UNRWA) göre kampta yaşayan 18 bin sivilin 3500’ü çocuk. Esad rejiminin ablukası nedeniyle ciddi gıda ve sağlık malzemesi yoksunluğu bulunan kampta şu ana kadar en 200 kişi hayatını kaybetti.

Suriye'deki en büyük Filistin mülteci kampı olan Yermuk'ta ülkedeki iç savaş öncesi 950 bin kişi yaşarken, şimdi bu rakamın 18 bin kişi olduğu bildiriliyor.

Etiketler : #Yermuk   #Kampı'ndan   #2   #bin   #Filistinli   #tahliye   #edildi    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN