Yeni Şafak cehaleti

Yeni Şafak gazetesi dün büyük bir cehalete imza attı. Arkeolojik bir veriden yola çıkılarak ortaya atılan Batı kaynaklı bir iddiayı, Kur'an'a açıkça aykırı olmasına rağmen gerçeğin kendisiymiş gibi okuyucularına aktardı.

05-08-2009


İslam ve Hayat

Yeni Şafak gazetesi dün büyük bir cehalete imza attı. Ajanslardan geldiği anlaşılan ve arkeolojik bir veriden yola çıkılarak insanlık tarihinin ilk cinayetinin Irak sınırları içinde işlendiği iddiasında bulunan Batı kaynaklı bir haberi olduğu gibi sayfalarına taşıyan Yeni Şafak, iddiayı "İnsanlık tarihinin ilk cinayeti Irak sınırları içinde işlenmiş" başlığıyla okuyucularına aktardı.

Haberde şu ibarelere yer verildi:

"Tarihin ilk cinayetinin Taş Devri'nde, bugünkü Irak sınırları içinde işlendiği bildirildi. Duke Üniversitesi'nde görev yapan Amerikalı antropolog Steven Chuchill'in açıklamalarına göre, Irak'ın kuzeybatısında bir mağarada bulunan kemik kalıntılarının, okla öldürülen 40-50 yaşlarındaki bir neandertale ait olduğunun belirlendiği kaydedildi."

Müslümanlara hitap ettiği iddiasındaki bir gazetenin, insanlık tarihinin ilk cinayetini haber veren Habil-Kâbil kıssasını göz ardı ederek arkeolojik bir veriden yola çıkılarak ortaya atılan Batı kaynaklı bir iddiayı, bir iddianın da ötesinde gerçeğin kendisiymiş gibi okuyucularına aktarması cehalet ürünü değilse nedir?

Etiketler : #Yeni   #Şafak   #cehaleti   
YORUMLAR
  • evden eve nakliyat   15-04-2011 13:50

    Bu cehalet değilde nedir?? http://www.evdenevenakliyatturhal.com

  • alim   20-08-2009 09:33

    yeni şafakta gömleği çıkarmış.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN