Yeni Arap yöneticiler: Bizden batıya zarar gelmez

Dünya Ekonomik Forumu'na katılan Arap ülkelerinin devrimle gelen yeni yöneticileri, batılıların siyasal İslam'dan korkmamaları gerektiğini, kendilerinden batıya zarar gelmeyeceğini söylediler

28-01-2012


Arap baharı liderleri, 'siyasal İslam'ın yükselişinin demokrasi için bir tehdit olmadığını aksine istihdam, ekonomik kalkınma ve refah için bir teminat olacağını söyledi.

Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na bu yıl, Arap ülkelerinde halk hareketlerinin liderleri de katıldı. Tunus ve Fas'ın İslamcı partilerden seçilen yeni başbakanları batılı liderleri siyasal İslam'la ilgili endişelerinin yersiz olduğunu söyledi.

Tunus Başbakanı Hammadi Cibali, Kuzey Afrika'da yeni rejimlerin İslamcı olarak tanımlanmasının da doğru olmadığını, ilk defa bu ülkelerde serbest demokratik seçimler yapıldığını ifaderek seçimlerden çıkan sonuca saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Arap Baharı aktivistleri İslamcı hareketlerin öcü gibi gösterilmesinin doğru olmadığını, bir yıl içerisinde cezaevinden yönetime geçen kişilere saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Fas Başbakanı Abdulillah Benkirane de "İşadamlarımıza sesleniyorum, İslamcıların zararını gördünüz mü? Geçmişte diktatörlükleri maddi olarak desteklemek zorunda kaldınız. Size garanti veriyoruz, çıkarlarınızı geçmiştekinden çok daha iyi koruyacağız." dedi.

Mısır'dan gelen temsilciler de forumda ülkenin öncelikli meselesinin ekonomik sorunlar olduğunu belirterek bu konuda gerekli adımların atılarak ülkenin kalkınması için çalışacaklarını söylediler.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Yeni   #Arap   #yöneticiler:   #Bizden   #batıya   #zarar   #gelmez   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN