Yazara, örtünmek köleliktir hakareti

Vizesini yaptırmak için Alman Konsolosluğu’na giden Yıldız Ramazanoğlu’na, kadın görevli, ‘Böyle örtünerek bir erkeğe köle oluyorsun’ şeklinde hakaretlerde bulundu...

23-02-2008


Başörtüsü yasağın kaldırılmasının tartışıldığı bu günlerde, Alman Konsolosluğu’nda vize işlemlerini halletmek isteyen, Türkiye Yazarlar Birliği Hikaye Ödülü Yazar Yıldız Ramazanoğlu’na, ‘böyle giyinerek erkeklere kölelik yapıyorsunuz’ diye ağır hakaretler yapıldı.

Vizesini yaptırmak için Alman Konsolosluğu’nun Beyoğlu’nda bulunan binasına giden, yazar Yıldız Ramazanoğlu’na, konsolosluk görevlisi kadın, böyle giyinerek erkeğin kölesi oluyorsunuz dedi. Ramazanoğlu’nu şok eden bu sözlerini daha da ileri taşıyan görevli kadın, Razamanoğlu’nun, erkeklerin günaha girmemesi için kendisini mahvettiğini ileri sürerek, erkekleri cehenneme yollamak için iş birliği yapmaya davet etti.!

Vize işlemleri için, görüşme kabinine giren, Yıldız Ramazanoğlu’na, “Sizinle içiten ve özel şeyler konuşmak istiyorum” diyen görevli kadın, Ramazanoğlu’nun, “buyurun” onayından sonra birbirinden ilginç ithamlarda bulundu. Kendisine ‘Erkeklerin keyfi için örtünüyorsunuz’ diyen kadın görevliyle yaşadığı ilginç diyalogu, gazetem.net’de kaleme alan Ramazanoğlu, yaşadığı olaya rağmen, kadının ceza almasını istemediğini belirtti.

İşte Ramazanoğlu ve konsolosluk görevlisi kadın arasındaki ilginç olay:

Konsolosluk görevlisi kadın: Neden böyle giyiniyorsunuz, bir erkeğin kölesi olmayı kabul ediyorsunuz. Erkeklerin keyfi için örtünüyorsunuz. Baskılara boyun eğmemelisiniz. Bu yaptığınız kölelikten başka nedir.

Yıldız Ramazanoğlu: Bakın o kadar basit değil, görevinizi yapın lütfen, gerçi zaman ve zemin uygun olsa size birşeyler izah etmek....

Konsolosluk görevlisi kadın: Hayır bir şey söylemenize gerek yok, bu böyle, biliyorum ben, kölelikten başka nedir ki yaptığınız. Erkeklerin günaha girmemesi için kendinizi mahvediyorsunuz.

Yıldız Ramazanoğlu: Bir dakika ama..

Konsolosluk görevlisi kadın: Aslında işbirliği yaparak erkekleri mahvedebiliriz bu acılara son verebiliriz cehennemde yanacaklar ama bunu beklememize gerek yok!  (Haber 7)

Ramazanoğlu'nun, konuyla ilgili yazısını okumak için:

http://www.haksozhaber.net/author_article_detail.php?id=4712

Etiketler : #Yazara   #   #örtünmek   #köleliktir   #hakareti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN