İslam ve Hayat
Putların hakkı devirilmektir, ıslah edilmek değil!   |   TOKAD'dan Ece Nur'a plaket   |   "İslam Mekke'de önce kavram üstünlüğünü kurmuştu"   |   Mavi Marmara aktivistleri iftarda buluştu    |   Pakistan'da açlıktan ölümler başladı   |  
Ana Sayfa Künye İnternet Kullanma Kılavuzu Ziyaretçi Defteri İletişim
KUR'AN SİYER AKAİD FIKIH KAVRAMLAR RÖPORTAJLAR VİDEO İSLAM DÜNYASI GÜNCEL KÜLTÜR SANAT MEDYA OKUMA GÜNLÜĞÜ
Kategoriler
KUR'AN
SİYER
AKAİD
FIKIH
KAVRAMLAR
RÖPORTAJLAR
VİDEO
ETKİNLİKLER
KARİKATÜR
İSLAM DÜNYASI
KADITÖR
GÜNCEL
KÜLTÜR SANAT
SEÇME YAZILAR
MEDYA
E-KİTAP
İBRETLİK
ŞİİR
TAKVİMİMİZ
OKUMA GÜNLÜĞÜ
Şahit Olanlar
Okuma Günlügü
Kitaplar
Dergiler
Anket

Yönetici :..

Başörtüsü Zulmü Nasıl Son Bulur?

Seçenekler
Ak Parti çözer
Saadet Partisi çözer
Tek çözüm sivil direniştir
Çözülemez

Sonuçları Göster

 
GAZZE: CİHADIN VE DİRENİŞİN SEMBOLÜ
Cemil ARSLAN - 03/02/2009 - 22:46
Yaşadığımız dönemde daha somut, üretken ve kalıcı adımlar atılmalıdır. İsrail işgali son bulana ve tüm abluka kaldırılana dek ciddi bir mücadele süreci yürütülmelidir.

Gazze, geçtiğimiz günlerde insanlık tarihinin en şiddetli vahşet, barbarlık, hunharlık ve gaddarlıklarından birine tanıklık etti. Bu vahşeti durdurmak, Gazzelilere yardım elini uzatmak, ablukaları kaldırmak, sınır kapılarını açmak, açık cezaevine son vermek elbette sadece Filistin yahut HAMAS’ın meselesi değildir. Bu hadise, tüm ümmetin ve hatta bütün insanlığın en temel problemidir.

 

İnsanlık, çok ciddi, elim, vahim ve şiddetli bir sınavla karşı karşıyadır. İfade edilebilecek bir söylemin kalmadığı yani sözün bittiği yerde artık yoğun bir eylem sürecinin başlatılması gerekiyor. Sadece konuşmak, fikir üretmek, laf yapmak, hamasi nutuklar atmak, popülizm politikaları yürütmek, hümanist duygular sarf etmek, gözyaşı dökmek, pasif direniş göstermek tam bir çaresizliğin, bitkinliğin, miskinliğin ve çözümsüzlüğün göstergeleridir.

 

Yaşadığımız dönemde daha somut, üretken ve kalıcı adımlar atılmalıdır. İsrail işgali son bulana ve tüm abluka kaldırılana dek ciddi bir mücadele süreci yürütülmelidir. Maddi yardımların yanı sıra, bu şanlı, şerefli ve izzetli; tarihten silinmesi imkânsız olan bu mücadele can-ı gönülden desteklenmeli, her platformda yoğunlukla dile getirilmelidir.  HAMAS’ın meşruiyeti tüm devletlerce mutlaka tanınmalı, Filistin halkını tümüyle temsil ettiği gerçeği kabul edilmeli ve katiyetle masada yer almalıdır. HAMAS’ın yer almadığı ve inisiyatif sahibi olmadığı hiç anlaşmanın, uzlaşmanın ve çözümün başarıya ulaşma şansı yoktur.

 

Aslında bu cihad; direnişin, yoklukla mücadelenin, açlığa karşı sabrın, azmin, kararlılığın, her türlü teknolojik imkânlara ve silahlara karşı cesaretin, metanetin ve en önemlisi sarsılmaz bir imanın örnekliğini bizlere gösterdi.

 

Bir Müslüman veya insan olarak hepimiz bu hadiseden mesul olduğumuzu, dersler ve ibretler çıkarmamız gerektiğini unutmamalıyız. Bu çirkin ve asla şartları eşit olmayan savaşı, şehid edilen kadınları, çocukları ve tüm direnişçileri kesinlikle aklımızdan çıkarmamalı, Gazze cihadını dua ve eylemlerimizle desteklemeli, zihinlerimize kazımalıyız.

 

Hani, nerede kanaat önderleri? Sürekli laf üreten ama asla meydanlara çıkmayan sözde cemaat liderleri? Gölgesinden korkan miskin insan müsveddeleri? Filistin’i yalnızca Arap meselesi olarak gören zavallılar? HAMAS’ın safında yer almaktan imtina edenler? Cebine dokunmaktan kaçınanlar? Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyenler? Sağırlar, körler ve dilsizler?

 

Neredesiniz? Bir gün benzer felaketler sizin de başınıza geldiğinde acaba kaçacak bir delik yahut sığınacak bir yer bulabilecek misiniz? Yarın için bir garantiniz var mı?

 

Elbette olamaz. Çünkü öyle bir dünya düzeni içinde yaşıyoruz ki, hemen her gün felaketler bir kâbus gibi üzerimizde dolaşmaktadır. Egemen güçler, dünyamızı mahvedip viraneye çevirmektedir. İşbirlikçi devletler olan bitenlere karşı seslerini çıkarmamaktadır.

 

Bu tarihi, psikolojik ve sosyolojik şahsiyetsizlik olgusu içerisinde yaşamını sürdüren, kimliksizlik/kişiliksizlik sendromu yaşayan devlet yahut toplumlardan, soytarı ve hoyrat kılıklı insanlardan büyük cesaret alan terörist, işgalci ve Siyonist İsrail devleti tüm hışmıyla, hırsıyla, akıl almaz öfkesiyle ve neticede ontolojik varlığıyla Filistin’i ve dolayısıyla HAMAS’ı haritadan silebilmek için var gücüyle çırpınıyor, masum insanları öldürüyor, yaralıyor, parçalıyor, bombalıyor, sarhoş edasıyla sağa-sola saldırıyor, adeta taş üstünde taş bırakmıyor.

 

Sonuç itibarıyla; HAMAS, insanlık tarihinde eşine ender rastlanabilen bir hayat/memat mücadelesi veriyor, sarsılmaz bir iman ve yılmaz bir direniş/cihad sergiliyor, tüm dünya milletlerine güzel bir örneklik teşkil ediyor, hepimizin gönlünde taht kuruyor. Her geçen gün daha da güçleniyor, gücüne güç katıyor, halkının güvenini pekiştiriyor.

 

İşbirlikçiler, zalimler, kâfirler, fasıklar ve münafıklar ise adeta hırslarından, öfkelerinden, korkularından, acımasızlıklarından ve sonuçta tarifi imkânsız saplantılarından dolayı en vahşi hayvanlar gibi azgınlaşıyorlar, kuduruyorlar, histeri nöbeti geçiriyorlar…

719
YORUM LİSTESİ
beytullah emrah 06-02-2009, 22:34:50
yazıda direniş bilincine yapılan vurgular yerinde ve çok önemli. Başbakan'ın gazına gelen kitleler, bu bilinci ve tüm sorumluluğu Başbakan'a havale ettiği için sanki Peres'e kendileri çıkışmış gibi hissedip rahatlıyorlarsa, yarın yeni bir ihalenin utancını taşıyacaklarını da unutmamalıdır.
 
Cemil Arslan 05-02-2009, 23:13:58
Çok değerli dostlarım, gönüldaşlarım, yapmış olduğunuz değerli yorumlar ve katkılar için şükranlarımı bildirir, hep birlikte yekvücud yahut tek yumruk olmak dileğiylle sağolun, varolun diyorum. Allah cümlemizden razı olsun ve bizleri sırat-ı mustakîmden ayırmasın.
 
özhan uçan 04-02-2009, 11:35:29
Hani, nerede kanaat önderleri? Sürekli laf üreten ama asla meydanlara çıkmayan sözde cemaat liderleri? Gölgesinden korkan miskin insan müsveddeleri? Filistin’i yalnızca Arap meselesi olarak gören zavallılar? HAMAS’ın safında yer almaktan imtina edenler? Cebine dokunmaktan kaçınanlar? Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyenler? Sağırlar, körler ve dilsizler?

sorulması gereken sorular sorulmuş.... tebrik ederim hocam güzel bir yazı
 
mehmet yolkesen 04-02-2009, 10:29:40
tebrik ederim. cemil bey gerekli mesajı vermiş. eline sağlık. inşallah ümmetin uyanışına vesile olur.
 
DİĞER YAZILARI

10/07/2009 - 12:09 ÇİN ZULMÜNE SON VERİLMELİDİR!

24/06/2009 - 16:43 DARBECİLER MUTLAKA YARGILANMALIDIR!

03/02/2009 - 22:46 GAZZE: CİHADIN VE DİRENİŞİN SEMBOLÜ

17/12/2008 - 21:33 İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ ÜZERİNE

29/10/2008 - 10:40 KÜRESEL KAPİTALİZM ÇÖKÜŞ SÜRECİNİ YAŞIYOR

21/07/2008 - 08:57 ERGENEKON ÖRGÜTÜ MUTLAKA ÇÖKERTİLMELİDİR

01/07/2008 - 17:00 FERT VE CEMİYET

16/04/2008 - 18:45 SUÇLULAR TOPLUMSAL YAPIYI TEHDİT EDİYOR!

12/03/2008 - 10:44 STATÜKO’NUN ARSIZ DİRENİŞİ YAHUT CAN ÇEKİŞMESİ

26/02/2008 - 12:42 İSLAMOFOBİ: KÜRESEL EMPERYALİZMİN İSLAM KORKUSU

05/02/2008 - 20:07 BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ NE ZAMAN BİTECEK!

22/01/2008 - 22:31 ZALİM İSRAİL’İ KİM DURDURACAK?

01/01/2008 - 12:52 ÖZGÜR-DER

29/08/2007 - 11:09 İHH: “İNSANİ YARDIM VAKFI”

17/07/2007 - 18:21 TOPLUMSAL DEĞİŞME, YOZLAŞMA VE AHLAKİ KİRLENME

18/06/2007 - 11:52 KARDEŞ KAVGASI NE ZAMAN BİTECEK?

24/05/2007 - 11:13 ZALİM VE MAZLUM

08/05/2007 - 11:45 İKİ KUTUPLU TOPLUMSAL KAMPLAŞMA SÜRECİ

23/04/2007 - 13:26 ÜÇÜNCÜ DÜNYANIN BATILILAŞTIRILMASI

11/04/2007 - 16:34 TOPLUMSAL EŞİTSİZLİK VE TABAKALAŞMA

28/03/2007 - 17:24 İSRAİL’İN İNSANLIKLA SAVAŞI!

26/03/2007 - 13:26 EĞİTİM SİSTEMİNİN TEMEL PROBLEMLERİ

19/03/2007 - 14:50 TOPLUM YÖNETİMİ VE İNSAN HAKLARI

12/03/2007 - 11:29 GLOBAL EMPERYALİZM VE MODERN SÖMÜRGECİLİK

26/02/2007 - 15:59 “D–8”: SON YÜZYILIN ALTERNATİF PROJESİ

12/02/2007 - 11:44 DEMOKRASİ DÜŞÜNCESİ: ELEŞTİREL BİR YAKLAŞIM

05/02/2007 - 12:22 İSLAM İLE TERÖR ASLA BAĞDAŞTIRILAMAZ

22/01/2007 - 16:48 SADDAM HÜSEYİN NİÇİN İDAM EDİLDİ?
YAZARLAR
Mustafa ÖMEROĞLU
(K)OYVERİN GİTSİN!
Çetin YILDIRIM
DİRENEREK BURADAYIZ!
Coşkun UZUN
REFERANDUMA BAKIŞ
Şükrü HÜSEYİNOĞLU
TERAZİNİN AYARLARIYLA OYNAMAK
Mehmed MAKSUT
MESAJ KIVILCIMLARI
Hikmet ERTÜRK
UMRE İZLENİMLERİ
Bünyamin ZERAN
KULLUĞU ÖZGÜRLÜĞE TERCİH EDİYORUM
Hamza ER
NİÇİN REFERANDUM ÇAĞRISININ TARAFI OLMAMALIYIZ?
Ahmed KALKAN
ADALET, ALLAH'IN İNDİRDİĞİYLE HÜKMETMEKTİR -I-
Ahmet ÖRS
SENDİKALARLA İLGİLİ ANAYASAL DEĞİŞİKLİKLER EMEKÇİLERE NE GETİRECEK?
Yakup DÖĞER
AKTİF DESTEK KARARI ÜZERİNE
Hüseyin ALAN
KİFAYETSİZ TERCİHLER
Said ALİOĞLU
DUGİN'İN ENTELEKTÜEL FAŞİZMİ VE YENİ AVRASYACILIK
Ziyahan ALBENİZ
BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR
Hatice TÜFEKÇİ
MAVİ MARMARA'YA AĞIT
Bayram KÜÇÜK
GEMİ VE TARİHİN SEYRİ
Şaban ENTEROĞLU
İSLAMİ AİLE
Yasin AYDOĞAN
ÂLEMLERE RAHMET BİR DİN
Muhammed Enes ÇINAR
ÜMMET VE ZİLLET
Orhan ALBAYRAK
FARKLIDIR RAMAZAN İKLİMİ

(K)OYVERİN GİTSİN!
03/09/2010 - 15:29

ENÇOK OKUNANLAR
MEKKE VE MEDİNE`YE SAHİP ÇIKALIM
İSLAM SADECE ANLATILMAZ, YAŞANIR
MÜSLÜMAN GENÇLERDE BURÇ SAPMASI
RADİKAL AYNA
MÜSLÜMAN OLMAK YETMİYOR MU?
İNTERNETİ MÜSLÜMANCA KULLANMAK
TEVHİD VE ŞİRK ÜZERİNE
TOPLUMSAL EŞİTSİZLİK VE TABAKALAŞMA
SÜTÇÜ İMAM BUGÜN YAŞASAYDI NE YAPARDI?
NEYİ ANLATACAĞIZ?
GÜNÜN KONUSU
BİR AYET
BİR HADİS
BİR SÖZ
CANLI YAYINLAR
VİDEO
 
 
Copyright © 2009 İslam ve Hayat
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Evden Eve Nakliyat