Yasin Börü ve 3 arkadaşının katline 25 tutuklama

Diyarbakır'da 6-7 Ekim olaylarında Yasin Börü ve üç arkadaşının öldürülmesiyle ilgili 4'ü çocuk 17 kişi daha tutuklandı. Soruşturmada toplam tutuklu sayısı 25'e çıktı.

09-12-2014


AA'nın haberine göre; Diyarbakır'da 6-7 Ekim'deki Kobani eylemlerinde Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in öldürülmesiyle ilgili olarak Cumartesi günü gözaltına alınan dört çocuk toplam 17 kişi nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme şüphelilerin tutuklanmasına karar verdi. Soruşturmadaki toplam tutuklu sayısı 25'e çıktı, bunların 5 çocuk.

Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nda bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken saldırıya uğrayan çocukların öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında son olarak gözaltına alınan 18 kişiden biri hariç, pazartesi içerisinde tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti.
Diyarbakır Emniyeti, olayla ilgili halen aranan şüphelilerin olduğunu bildirdi. 

Önceki tutuklama
16 yaşındaki Yasin Börü ve üç arkadaşı 7 Ekim'de öldürülmüştü. Diyarbakır'daki olaya ilişkin Perşembe günü yakalanan ilk gruptaki 17 kişiden dokuzu serbest bırakılmış, biri çocuk sekiz kişi tutuklanmıştı.

Tutuklama gerekçesi olarak ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ve öldürmeye teşebbüs” gösterilmişti. 

Etiketler : #Yasin   #Börü   #ve   #3   #arkadaşının   #katline   #25   #tutuklama    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN