Yasakçı profesöre yeni başörtüsü davası

Bir kız öğrencinin “başörtüsünden dolayı eğitim hakkını engelleyen” ve hapse giren Ege Üniversite eski öğretim üyesi Prof. Pekünlü yeni dava

06-02-2015


Bir kız öğrencinin “başörtüsünden dolayı eğitim hakkını engelleyen” ve hapse mahkûm olan EÜ Fen Fakültesi Astronomi Bölümü’nün eski öğretim üyesi Prof. Dr. Pekünlü hakkında, 4 kız öğrencinin aynı yöndeki şikayeti üzerine açılan ikincidavanın görülmesine devam edildi.
 
Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi'nde, başörtülü olması nedeniyle bir kız öğrencinin eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan eski öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü hakkında, 4 kız öğrencinin aynı yöndeki şikayeti üzerine açılan ikinci davanın görülmesine devam edildi.
 
DURUŞMAYA PEKÜNLÜ KATILMADI
 
İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dün yapılan duruşmasına, önceki davadan aldığı hapis cezasını Foça Yarı Açık Cezaevi'nde çeken Prof. Dr. Pekünlü katılmadı. Şikayetçi öğrencilerden Zuhal Özcan, Neşra Gökdağ ve Canan Türker ile tarafların avukatları ise hazır bulundu. İfadesi daha önce İzmir 2. Asliye Mahkemesi'nce alınan davanın diğer müştekisi Fahriye Erengü ise davada katılan olarak yer almak istemediğini bildirdi.
 
BAŞÖRTÜSÜ BASKISI
 
Müşteki öğrencilerden Canan Türker ise, duruşmada alınan ifadesinde başörtüsü takmaları nedeniyle sanığın kendilerine sürekli baskı uyguladığını, fotoğraflarını çektiğini, ikinci öğretimde eğitim görmesine rağmen eğer o saatte fakültedeyse sınıflarına girerek kendilerini arkadaşlarının içinde rencide ettiğini ileri sürdü. Şikayetçi öğrencilerden Zuhal Özcan da sanık Pekünlü'nün olay günü kendilerinin binaya girişine kesin olarak engel olduğunu söyledi.
 
DURUŞMA ERTELENDİ
 
Hakim Süleyman Çekilmez, ifadelerin ve taleplerin alınmasının ardından belirtilen tanıkların hazır bulundurulması halinde dinlenmeleri, 16 Mayıs 2012 tarihine ait EÜ Fen Fakültesi ve EÜ Rektörlüğü'ne yapılan giriş çıkışlarla ilgili kayıtların istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
 
CHP'LİLER DE ORADAYDI
 
Bu arada; duruşmayı aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Musa Çam, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Renan Pekünlü'nün eşi Belma Pekünlü de izledi. Duruşma sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan. Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamaktan başka bir suçu olmadığını ileri sürdü.
 
haber7

Etiketler : #Yasakçı   #profesöre   #yeni   #başörtüsü   #davası    
YORUMLAR
  • kemal songür   06-02-2015 12:51

    Prof Rennan Pekünlü'nün ağlayan fotoğrafı ne kadar güzel olmuş, bu aşağılık mahlukların ağlaması nicelerini güldürmektedir. ''küçük dağları ben yarattım'' edasıyla kibirlenen ve kinlenen bu güruha biz de ''kininizle geberin'' demekteyiz. İslamın ''kısmen'' boyasına/görünürlüğüne tahammül edemeyenler İslamın kendisine karşı haletiruhiyeleri nasıl olur acaba?! Rahmetli Cengiz Songür kardeşim bu tipler için şöyle senaryo hazırlayıp tiyatral olarak sahneye konulsa ne iyi olur derdi. Yekta Güngör, Vural Savaş, Necla Arat, Alemdaroğlu Kemal, Nur serter, Kemal Gürüz ve bilumum azılı kemalisti etrafı çevrili bir kasabada yaşamaya mahkum edeceksin, kasabanın güvenlik biriminden muhtarına, bakkalından kasabına, eğitimcisinden doktoruna, hademesinden hemşiresine yani halk ve halka hizmet eden kim varsa erkekleri sakallı ve kadınları çarşaflı olacak şekilde ve de girdikleri her yerde TEKBİR sesleri eşliğinde yaşayacaklar/karşılaşacaklar. Böyle bir durumda onların suratları yakın çekim kaydedilecek. Herhalde onlara verilecek en güzel ceza bu olur diye düşünmekteyim.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN