Yasak bittiyse bu yaşananlar nedir?

Sakarya Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamada son günlerde yasakçı uygulamaların arttığına dikkat çekilerek, başörtüsü yasağı her anlamıyla kaldırılmadığı sürece sorunun çözülemeyeceği ifade edildi.

04-04-2011


İslam ve Hayat

YGS ve AÖF sınavlarında başörtüsü yasağıyla ilgili haberlere, Bolu’da başörtülü bir doktorun görevden alındığı bilgisinin yansıması üzerine Sakarya Dayanışma Derneği yazılı bir açıklama yaparak, kamuoyunda sorunun bittiği şeklinde oluşan algının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. SDD sözcüsü Kadrican Mendi tarafından yapılan açıklamada Ankara, Trakya ve Ege üniversitelerinde yasağın devam ettiği, YGS’de Ankara, İstanbul, Manisa ve Kastamonu başta olmak üzere bazı şehirlerdeki okullarda öğrencilerin başörtülü sınava alınmadıkları, başlarını açmayan öğrenciler hakkında ise tutanak tutulduğu hatırlatılarak, ÖSYM’ye konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapması çağrısında bulundu. Mendi ayrıca, Bolu’da başörtülü çalıştığı için görevden alındığı haberi kamuoyuna yansıyan Dr. Zeliha Asıltürk’e yapılan haksız muameleyi de kınadı.

Bolu'daki görevden almaya tepki

Sakarya Dayanışma Derneği adına açıklamayı yapan Mendi, Bolu’daki olayla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Hukuksuz ve dayanaksız şekilde uygulanan başörtüsü yasağı sadece öğrencileri değil kamu çalışanlarını da mağdur etmektedir… Hastalarını muayene ettiği sırada Dr. Asıltürk’e yapılan muamele tam bir utanç sahnesidir. Bu yasakçılığı kınıyoruz. Dr. Zeliha Asiltürk’ün görevine iade edilmesi ve çalışma hakkının ihlal edilmemesi için ilgili ve yetkili mercilerce gereken güvencenin sağlanması gerekmektedir.

Açıklamada AK Parti’ye ise kamuoyunu yanıltacak açıklamalar yerine açık ve net olarak cevaplanması üzere şu sorular yöneltildi:“Tüm bu vasatta, çözümü genel seçim sonrasına bıraktığını söyleyen ve içeriği hakkında en ufak bilgi vermediği yeni bir anayasa vaat eden AK Parti, başörtüsü sorunu hakkında kamuoyuna ne teklif ettiğini şimdiden açıkça bildirmekle yükümlüdür. Sadece üniversitelerle sınırlı tutulan bir çözüm mü düşünülmektedir? Bu ayrımcı yasakçılık; kamu çalışanları, ilk ve ortaöğretim öğrencileri için de kaldırılacak mıdır?

Açıklama "Başörtüsü yasağının şartsız-sınırsız kaldırılmadığı hiçbir teklif, çözüm olarak kabul görmeyecektir." ifadeleriyle son buldu.

 

Etiketler : #Yasak   #bittiyse   #bu   #yaşananlar   #nedir?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN