Yasak 13 Eylül sabahı da sürecek

Bu hafta Kocaeli, Sakarya, Ankara, Akyazı, Van, Konya, Bursa, Afyonkarahisar, Antalya ve Tokat'ta başörtüsüne özgürlük eylemleri yapıldı.

06-09-2010


İslam ve Hayat

Başörtüsü yasağının üniversite kayıtlarında "başı açık ve boynu gösteren" fotoğraf  boyutuna kadar ulaştığı bir süreçte yasak karşıtı mücadele de devam ediyor.  Bu hafta Kocaeli, Sakarya, Ankara, Akyazı, Van, Konya, Bursa, Afyonkarahisar, Antalya ve Tokat'ta düzenlenen başörtüsüne özgürlük eylemlerinde, yasakçı uygulamalar protesto edildi.

Bursa Mazlumder Şubesi tarafından her ayın ilk Cumartesi günü düzenlenen eylemde "Herkes kendince 13 Eylül Sabahında yeni ve güzel bir Türkiye vaat ediyor ama maalesef o Türkiye’de başörtüsü yasağı hala sürüyor olacak. Başörtüsü yasağı gibi anlamsız ve yasal dayanaktan yoksun bir uygulama devam ettiği sürece kimsenin kimseyi pembe vaatlerle oyalamaya hakkı olmadığını bir kez daha hatırlatıyor, herkesi yasaklara karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz." mesajı verildi.

Sakarya'daki 260. eylemde "Çözüm lafta, yasak her yerde" mesajıyla “Başörtüsü yasağı en son TRT’de hortladı. TRT’de yayınlanan “Can Veren Pervaneler” programına konuk olarak davet edilen Edebiyat ve Müzik araştırmacısı Zeynep Yıldız başörtülü olduğu gerekçesi ile yayına alınmadı. Malatya İnönü Üniversitesi ve Çorum Hitit Üniversitesinde kayıt döneminde fotoğraflara, başı açık olması şartı ile birlikte “Boynun Açık Olması” şartı da getirildi.” denildi.

Kocaeli 281., Ankara 240., Akyazı 187., Konya 156., Van 155. eylemlerini gerçekleştirdi. Yasağın gündeme geldiği bir diğer şehir olan Antalya'da Özgür-Der İl Temsilciliği adına Gülendam Pektaş konuşmasına başörtüsü yasaklarının halen devam ettiğini hatırlatarak başladı. Başörtüsü yasaklarının zulüm, işkence, insanlık dışı bir uygulama olduğunu ve yasağın devam ettirilmesini kınadığını, yasakların bir an önce sonlandırılması gerektiğini söyledi.

TOKAD'TAN REKTÖRLERE HATIRLATMA

Tokat'ta düzenlenen eylemde ise ÖYSM'nin görünmeyen skandalın KPSS'de soru çalınması değil başörtülü öğrencilerin hak ve özgürlüklerinin yasaklarla çalınması olduğuna dikkat çekilerek "İnançları yasaklanan, yılları, hayalleri ve gelecekleri çalınan başörtülü öğrencilerden evet, özür dilenmelidir; hem de binlerce kez! Yasakçılar yaptıkları zulümler için yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır." denildi.

GOP Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimleri için ortaya çıkan adaylara ise "Eğer üniversitenin yeni rektörü olmak isteyen adaylar aynı zulüm uygulamalarını sürdüreceklerse boşuna uğraşmasınlar! Özgür bir sayfa açacaklarsa Tokat halkı olarak sonuna kadar onların yanında olacağız. Allah'a ve halka verilecek hesap başka hesaplardan daha çetin olacaktır." mesajı verildi. 

Etiketler : #Yasak   #13   #Eylül   #sabahı   #da   #sürecek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN