Yaralı Filistinlilere şefkat, ha?

Hakan albayrak, bugünkü yazısında, geçtiğimiz hafta Güngören ve çevresinde gerçekleştirilen polis operasyonuyla gözaltına alınan Haznedar Kültür ve Dayanışma Derneği eski Başkanı Ali Rıza Akgün'ün tutuklanmasını sorguluyor.

08-09-2008


Hakan Albayrak, bugünkü yazısında, geçtiğimiz hafta Güngören ve çevresinde gerçekleştirilen polis operasyonuyla gözaltına alınan Haznedar Kültür ve Dayanışma Derneği eski Başkanı Ali Rıza Akgün'ün tutuklanmasını sorguluyor. Akgün'ün İstanbul'a tedavi amacıyla getirilen Filistinli yaralılarla ilgilendiğini ve ziyaretçilere tercümanlık yaptığını hatırlatan Albayrak, Emniyet'teki sorguda bu konunu gündeme getirildiğini belirtiyor ve şöyle soruyor: "İstanbul'a getirtilerek çeşitli hastanelere yatırılan yaralı Filistinlilere yardımcı olması ve onlara tercümanlık yapması", Emniyet'teki sorguda Akgün'e karşı bir suçlama olarak ileri sürülmüş. El insaf! Yaralı Filistinlilere şefkat göstermek nasıl soruşturma konusu olur?" İşte Albayrak'ın yazısı:

'Yaralı Filistinlilere şefkat, ha?'

Hakan Albayrak / Yeni Şafak

Kitap çalışmaları, makaleleri ve sohbetleri ile İslami çevrelerde saygın bir yer edinen Haznedar Kültür ve Dayanışma Derneği eski Başkanı Ali Rıza Akgün bir haftayı aşkın bir süredir tutuklu.

Hakkındaki suçlama:

"El-Kaide ile irtibatlı olmak"!

* * *

Aşırılığa ve bilhassa tekfirci zihniyete karşı duruşu ile tanınan Ali Rıza Akgün'ün "El-Kaide"ci ilan edilmesi çok tuhaf.

Ama ondan daha tuhaf olan bir şey var…

"İstanbul'a getirtilerek çeşitli hastanelere yatırılan yaralı Filistinlilere yardımcı olması ve onlara tercümanlık yapması", Emniyet'teki sorguda Akgün'e karşı bir suçlama olarak ileri sürülmüş.

El insaf!

Yaralı Filistinlilere şefkat göstermek nasıl soruşturma konusu olur?

Bu nasıl akıl, bu nasıl vicdan?

Eski bir sloganı yeniden yükseltmenin tam zamanı:

"Burası Türkiye; İsrail değil!"

* * *

Dahası da var…

Ali Rıza Akgün, Rus zulmü altında inim inim inleyen Çeçen halkıyla dayanışma konusunda da 'sigaya çekilmiş'.

Evinde yaptıkları aramada bir Çeçen yetkilinin Türkiye kamuoyuna verdiği "Yardımlarınız elimize ulaştı" mesajını içeren bir CD bulan polisler, Akgün'e, "Bu nedir? Nereden buldun bunu?" diye sormuşlar.

Akgün'ün bu soruya nasıl cevap verdiğini bilmiyorum, fakat ben buradan şu cevabı veriyorum:

"Bırakın da böyle şeyleri Rus polisi araştırsın. Burası Türkiye; Rusya değil!"

* * *

Şeker hastası olan ve kesintisiz tedavi görmesi gereken Ali Rıza Akgün hocanın böyle suçlamalarla tutuklanıp cezaevine tıkılması içimizi acıttı.

En kısa zamanda serbest kalmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyoruz.

 

 

 

Etiketler : #Yaralı   #Filistinlilere   #şefkat   #   #ha?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN