Yabancı düşmanları bu cinayeti görecek mi?

Sudanlı turist Beyoğlu'ndaki bir sokakta yürürken 3 kişi tarafından boğazına yumruk atılmak suretiyle öldürüldü. Ölen Sudanlı turistin eşyalarını gasp edenler olay yerinden kaçarken, ırkçıların yabancılara karşı işlenen suçlarda sessiz kaldığı görüldü. Kaynak: Yabancı düşmanları bu cinayeti görecek mi?

09-12-2021


İstanbul Beyoğlu'nda 3 kişi, yolda yürüyen turisti gasp etmek istedi. Direnen Sudanlı turistin boğazına yumruk atıldı. Boğazına aldığı darbe sonucu soluğu kesilen turist yere yığıldı.  

Nefessiz kalan turist yerde can çekişirken, 3 kişi telefonunu ve cüzdanını çalarak kayıplara karıştı. Olayın üzerinden iki gün geçmesine rağmen yabancı düşmanlığı ile tanınan ırkçı siyasi ve vekillerin, yabancılara karşı işlenen suçlarda sessiz kalması tepki çekti. Yabancıların işlediği adli vakalarda "Onları göndereceğiz" haykırışları duyulurken, yabancılara karşı işlenen suçlarda ise tam bir sessizlik hakim. 

Türkiye'nin ikiyüzlü politikacıları, ırkçılık, popülistlik, nefret dilini kullanma gibi özellikleriyle Avrupa'nın ırkçıları ile adeta bir yarış halindeyken, yabancıların haklarının konuşulması, savunulması yasaların teminatı altına alınamıyor. 

Ambulansta kalp masajı yapılan turist, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sudanlı olduğu belirtilen ancak adı açıklanmayan kişi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti.

Olaya tanık olan Ahmet Ticen Mbay, olayın kimler tarafından ve nasıl gerçekleştiğini basına anlatırken,

sudanli-adam-gasp-irkcilik-2.jpg

Görgü tanığı Ahmet Ticen Mbay: "Biri adamın boğazına vurdu. Adam yere düşünce telefonunu ve parasını alarak kaçtılar. Sonra ambulans geldi. Adama kalp masajı yapıyorlar. Yumrukla gasp ettiler. Olur mu böyle şey! Onlarda Müslüman bu da Müslüman." dedi.

Etiketler : #Yabancı   #düşmanları   #bu   #cinayeti   #görecek   #mi?   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN