Ve "Van minut" efsanesinin sonu

Türkiye ile siyonist işgal rejimi arasında önceki gün Londra’da gerçekleştirilen "normalleşme" görüşmesinden büyük oranda uzlaşı çıktı. Anlaşma kapsamında Türkiye’deki mahkemelerde Mavi Marmara olayıyla ilgili olarak yargılanan siyonist işgal askeri personellerine ilişkin suçlamaların düşürülmesi de gündeme geldi.

09-04-2016


Türkiye ile siyonist işgal rejimi arasında önceki gün Londra’da gerçekleştirilen "normalleşme" görüşmesinden büyük oranda uzlaşı çıktı. Taraflar arasındaki değerlendirmelerde, Gazze ablukasının önce Türk gemileri için kaldırılması konusunda prensipte anlaşmaya varıldı.

Normalleşme anlaşmasının, pürüzlerin giderilmesinin ardından Nisan ayı içinde tekrar bir araya gelerek imzalanması bekleniyor. Siyonist işgal tarafının Türk bayraklı ticari gemilerin Gazze’ye doğrudan mal taşıyabilmesinin önünü kademeli olarak açacak bir plana "evet" dediği vurgulanıyor.

İŞTE ANLAŞMADA ÖNE ÇIKAN MADDELER:

Gazze ablukası Türk gemilerine kalkacak.

20 milyon dolar tazminat fon üzerinden ödenecek.

Yaz gelmeden büyükelçiler atanacak.

TAZMİNAT 20 MİLYON DOLAR

Yapılan görüşmeler sonucunda siyonist işgal tarafı, Mavi Marmara olayında katledilenler ve aileleri için yaklaşık 20 milyon dolar tutarında tazminat vermeyi kabul etti. Bu tazminatın ailelere ulaştırılma yöntemi olarak ise, Dışişleri Bakanlığı bünyesinde bir “fon” oluşturulacak. Siyonist işgal rejimi tazminatın tamamını bu fona yatıracak. Anlaşma kapsamında Türkiye’deki mahkemelerde Mavi Marmara olayıyla ilgili olarak yargılanan siyonist işgal askeri personellerine ilişkin suçlamaların düşürülmesi de gündeme geldi.

BÜYÜKELÇİLER ATANACAK

Anlaşmanın imzalanmasıyla birlikte bir diğer önemli husus da, Mavi Marmara olayının ardından Türkiye tarafından seviyesi 3. Katip düzeyine düşürülen diplomatik ilişkilerin yine Büyükelçi seviyesine çekilmesi olacak. Bu doğrultuda tarafların karşılıklı büyükelçilerini yaz gelmeden göndermesi de bekleniyor.

(İslam ve Hayat / Haber 7)

Etiketler : #Ve   #Van   #minut   #efsanesinin   #sonu   
YORUMLAR
  • Fehmi Yılmaz   11-04-2016 10:30

    SA Bu haber AA ve dışişleri Bakanlığında teyit edildimi veya Resmi bir açıklama yapıldımı? Bu haber "Masabaşı bir haber" gibi geliyor bana keşke acele etmeseydiniz. Zira Pazar günü DİB Çavuşoğlu A Haberde tam tersini söyledi. selametle

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN