Ve artık Sema da okula başörtülü gidecek

Diyarbakır'da başörtüsüyle okula giden öğrencilerin sayısı her geçen artıyor. Ece Nur Özel, Sabiha Alaş ve Büşra Ayata'nın ardından 6. sınıf öğrencisi Sema Gökdemir de başörtüsüyle okuluna gitmeye karar verdi.

04-03-2010


Hamravat İlköğretim Okulu'nda başörtüsü taktığı gerekçesiyle okulunda çeşitli eziyetlere maruz bırakıldıktan sonra sürgün edilen 12 yaşındaki Ece Nur Özel ile başlayan direnişe her geçen gün yenileri ekleniyor. İnönü İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencisi Sema Gökdemir ise, başörtülü olarak okula gitmeye karar verdi. Hafta içinde okula başörtüsüyle giden Sema, hiçbir sorun ile karşılaşmadığını, aksine bir anda herkesin kendisine sevgisini kazandığını söyledi.

Zorunlu Eğitimde İdeolojik Yaklaşım

İlköğretimin zorunlu olduğunu ve temel anayasal bir hak olduğunu ve tüm dünyada kabul edilmiş bir gerçek olduğunu ifade eden Sema Gökdemir’in babası İbrahim Gökdemir, “Bu hakkın hiçbir kısıtlamaya tabi olmaksızın kullanılması ve önündeki tüm engellerin kaldırılması için çalışılması gerektiğine inanıyoruz. İlköğretim çağında 10–11 yaşındaki çocuklara yönelik uygulanan baskı, akranlarına karşı onur ve kişiliğini zedeleyen öğrencilerimizin psikolojik ve gelişim sürecinin göz ardı edildiği uygulamaları temel insan hakkı ihlali olarak görüyoruz” dedi.

Avrupa Birliği ‘Çocukların Eğitiminde Tek Söz Sahibi Velidir’ Diyor

Gökdemir, “Avrupa Birliği eğitim sisteminde bireyler; kendi çocuklarının eğitimi ile ilgili tek söz sahibidirler. Bizde ise bir yandan ailelerin çocuklarının eğitimi üzerinde söz sahibi olmaları isteği, öte taraftan laik sistemin baskıcı ve dayatmacı anlayışının olumsuz etkileri çocukların psikolojisini bozmaktadır” diye konuştu. 

Bu Haktır Ve Anayasal Güvencesi Altına Alınmalıdır

Çocukların inancı gereği başörtülü olarak okula giderken başta idareciler olmak üzere öğretmen ve öğrenciler karşısında uğrayacağı mağduriyet ve ezikliği yaşamamak için çağrıda bulunan Gökdemir, “İnsanın temel yaşam haklarından biri olan inancı gereği yaşama ve temel eğitiminden yararlanma hakkı öncelikle anayasal güvenceyle bağlanmalıdır. Aksi takdirde bu hak iktidarların keyfi olarak, kendi zihniyetlerine göre sürekli değişkenlik gösteren ve ihlal edilen bir konumdan kurtulamayacaktır. Sistemin bu yönde kendiliğinden değişiklik yapması da beklenmemeli, bu konuda veliler olarak hepimiz kendimize düşeni yapmalıyız. Çocuklarımızın bizim isteğimiz ve inançlarımız doğrultusunda eğitim görmeleri için duyarlı olmalı kamuoyu oluşturarak yasakçı zihniyeti zorlamalıyız” diye konuştu.

Çocuklarımızı Başörtü İle Okullara Gönderelim Çağrısı

İlköğretimlerde başörtüsü ile ilgili hiçbir yasaklamanın mevcut olmadığını ve ilköğretimin zorunlu olduğuna dikkat çeken Sema’nın velisi İbrahim Gökdemir, “Dolaysıyla herhangi bir yasaklama olmayan bu konuda velilerin çekinmemesi gerekir. Bu konuda tüm duyarlı velilerimizi inancı gereğince çocuklarını başörtü ile okullara göndermelerini davet ediyorum” dedi.

(Kaynak: İlkha)

Etiketler : #Ve   #artık   #Sema   #da   #okula   #başörtülü   #gidecek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN