Usame bin Ladin şehit edildi

Usame Bin Ladin'in, Pakistan'da İslamabad yakınlarındaki bir eve yapılan ABD operasyonuyla şehit edildiği bildirildi.

02-05-2011


Usame Bin Ladin'in, Pakistan'da İslamabad yakınlarındaki bir eve yapılan ABD operasyonuyla şehit edildiği bildirildi.      Bin Ladin'in özel bir ABD birliğinin nokta operasyonuyla öldürüldüğü açıklanırken, operasyonun Amerikan istihbaratına dayanarak düzenlendiği ve Bin Ladin'in cesedinin ABD'nin elinde olduğu belirtildi.

OBAMA AÇIKLAMA YAPTI

ABD Başkanı Barack Obama, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in ABD güçlerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

Obama, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Bin Ladin'in öldürülmesi konusunda, "adalet yerini buldu" iddiasında bulundu.

Bin Ladin'in Pakistan'da Amerikan güçlerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü ve cesedinin Amerikalı yetkililerin elinde olduğunu kaydeden Obama, operasyonda hiçbir Amerikalının hayatını yitirmediğini söyledi.

OPERASYON GEÇEN HAFTA YAPILDI

Bin Ladin'in öldürülmesi ya da ele geçirilmesini terörle savaşta en öncelikli konu olarak gördüğünü vurgulayan Obama, geçen Ağustos'ta Bin Ladin hakkındaki bir ipucu hakkında bilgilendirildiğini ve geçen hafta, Bin Ladin'in öldürülmesi için operasyon yetkisi verdiğini kaydetti.

Obama, Bin Ladin'in Pakistan'ın içindeki bir binada saklandığını ve Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonun bugün gerçekleştirildiğini belirtti.

Hem yurt içinde, hem yurt dışında teyakkuz halinde olmaya devam edeceklerini kaydeden Obama, ABD'nin İslam'a karşı savaş yürütmediğinin tekrar altını çizdi.

Obama, bu gece Pakistan Cumhurbaşkanı Ali Asıf Zerdari'yi aradığını, Bin Ladin hakkındaki ipucuna ulaşılmasında Pakistan ile terörle mücadele işbirliğinin katkı sağladığını söyledi.

ABD Başkanı Obama, ABD'nin Amerikan vatandaşlarının savunulmasında gereken her şeyi yapacağını da vurguladı.

BEYAZ SARAY ÖNÜNDE GÖSTERİ

Amerikan Başkanı Usame bin Ladin'in öldürüldüğünü açıkladığı Beyaz Saray'ın önünde binlerce Amerikalı sevinç gösterisi yapıyor.

Beyaz Saray önünde toplanan ve ''USA, USA'' diye bağıran göstericilerin bazıları Amerikan bayrakları salladı.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Usame   #bin   #Ladin   #şehit   #edildi   
YORUMLAR
  • POLAT   04-05-2011 11:29

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM O Bir şehittir. Bende şahitlik yapıyorum, fasıkların yanında yer almadan kardeşimin bariz hatalar yapmadığını, diğer hatalarını Allahtan rahmetiyle muamele etmesini dilerken Müslümanların müslümanca düşünmesini hatırlatırken, hesap gününün fotoğrafına kendilerini alıştırsınlar derim.

  • i.metin   02-05-2011 17:42

    "Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın."hucurat 49

  • Muvahhid   02-05-2011 14:26

    Rabbim şehadetini kabul etsin. Zalim emperyalistleri kahr u peşiran eylesin müminlerin eliyle.

  • mehmet maksut   02-05-2011 11:39

    Allah şehadetini kabul eylesin...kendisine ve sevenlerine yardımcı olsun ve ailesine sabır versin...

  • ADEMOĞLU   02-05-2011 09:39

    Şehadeti kazananlara selam olsun,Allahın merhati onları sarsın. kafirler ilk saldırıyı yaptığı yaklaşık 10,11 yıl önçe biz o mucahidin şehid olduğunu biliyoruz. kafir düzenler butür olayları kendi zamanına göre açıklaması ise şaşırtıcı değil. Kafir düzenler ve onların yalaka yandaşları laik düzenler bilmelidirki islami mücadele asla bitmez.Bizler Allahın emri, gereği yaşamaya gayret ettiğimiz sürece asla yenilmeyiz zafer ve başarı inanalarındır.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN