Üniversitelere kayıtlarda yine başı açık fotoğraf talebi

Bugün başlayacak olan kayıtlar çerçevesinde birçok üniversitede olduğu gibi İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nin internet sitelerinde öğrencilerden açık fotoğraf isteniyor.

30-08-2009


  • Bugün başlayacak olan kayıtlar çerçevesinde birçok üniversitede olduğu gibi İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nin internet sitelerinde öğrencilerden açık fotoğraf isteniyor. Üniversitelerin kayıtlarla ilgili istenilen belgelerin sıralandığı duyuru panellerinde fotoğrafların başı açık ve önden olması şartı aranıyor. Bu durumda, 28 Şubat’tan bu yana her yıl olduğu gibi üniversitelerde başörtülü öğrencileri zor anların beklediğine işaret ediliyor.

ZULÜM SÜRÜYOR
2009-ÖSS sonucunda üniversitelere kayıt hakkı kazanan adaylar, bugünden itibaren kazandıkları programlar için belirlenen günde kayıt için başvuracak. Kayıt için belirlenen gün, adayların sınav sonuç belgesinde yer alıyor. Adaylar, kendilerine bildirilen günde, gerekli belgelerle birlikte ilgili üniversiteye başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekler. Bildirilen süre içinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar ise haklarını kaybedecek. Bir başka kayıt hakkını kaybedecek öğrenciler ise başı açık fotoğraf vermek istemeyenler.

Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim Programlarını kazanan adayların kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için de Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne başvurmaları gerekiyor. Bu arada, ÖSYM'nin hazırladığı 2009 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan uyarılara göre, ‘Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak’ zorunda.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Üniversitelere   #kayıtlarda   #yine   #başı   #açık   #fotoğraf   #talebi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN