Umreden Hayata Dersler

Yasin Aydoğan, Umre Günlüğü (Umreden Hayata Dersler) adlı kitabında mukaddes topraklardaki izlenimlerini yaşadığımız hayatla bağ kurarak anlatıyor.

17-03-2008


Yasin Aydoğan, Umre Günlüğü (Umreden Hayata Dersler) adlı kitabında mukaddes topraklardaki izlenimlerini yaşadığımız hayatla bağ kurarak anlatıyor. Akıcı bir üsluba sahip kitap, okuyucuyu Mekke ve Medine'nin eşsiz iklimiyle buluşturuyor.

Yazar, Uhud savaşının yaşandığı mevkiyle ilgili izlenimlerini anlatırken konuyu bugüne taşıyıp şu ifadeleri kullanıyor:

"Uhud, ganimete sahip olma hırsının, inanmış bir insan için şahid olma olma imkanını kaybetmek anlamına geleceğini öğretiyor. Ayneyn Tepesi’nde okçu olduğumuzu hatırlatıyor. Görece sadakat, nöbete sadakat şartını hatırlatıyor. İhmalin, imha olmak için yeteceğini anlatıyor.
Aslında Uhud, tüm hayatın bir Uhud, her birimizin bir okçu olduğunu tasvir ediyor. Stratejik çok uyanık ve temkinli durmamızın elzem olduğunun, bu duruşun hiç bozulmaması gerektiğinin mesajlarını veriyor.
Duruş emrini veren, başkomutan Nebi. Ayneyn Tepesi’ndeki okçulara verilen emri, hayatımıza taşımalı ve yaymalıyız. Rabbani emre itaatsizlikten kaçınmalıyız. Çok stratejik bir mevkide olduğumuzu unutmamalıyız."

Umre Günlüğü (Umreden Hayata Dersler)

Yasin Aydoğan

İtidal Yayınları

152. sh

www.itidal.com

Tel: (0212) 555 95 11


 

Etiketler : #Umreden   #Hayata   #Dersler   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN