Ukrayna’dan kaçan yabancı uyruklular: “Beyazlara öncelik tanıyorlar”

Savaştan kaçan Ukraynalılar ve Batılılar, Polonya, Romanya ve Slovakya sınırından hemen geçerken, Asyalı, Afrikalı ve Ortadoğulular ise sınırda bekletiliyor.

02-03-2022


Emperyalist Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ve ülkeyi işgal etme girişimi nedeniyle çok sayıda Ukraynalı mülteci Avrupa kapılarına dayandı.

Ukrayna vatandaşları, hem ülke içinde otobüs ve trenlerle ayrılırken hem de sınırdan geçerken kendilerine kolaylık sağlanırken yabancı uyruklular ise ayrımcılığa maruz kalıyor.

Ukrayna’da bulunan yabancı uyruklular, tahliyeler esnasında Ukraynalılara ve beyazlara öncelik tanındığını, öncelik sıralamasında siyahilerin son sırada yer aldığını belirtti.

Savaştan kaçan Ukraynalılar ve Batılılar, Polonya, Romanya ve Slovakya sınırından hemen geçerken, Asyalı, Afrikalı ve Ortadoğulular ise sınırda bekletiliyor.

Bunun en somut örneği de Polonya’da yaşanıyor. Polonya, aylardır sınırda bekleyen, Iraklı, Suriyeli, Filistinli, Afganistanlı mültecileri sınırda bekletti.

Mülteciler, bu sürede açlık ve soğuk havalar başta olmak üzere birçok olumsuzlukla mücadele etti, çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Ancak, aynı Polonya Ukrayna’dan gelen mültecileri görünce bir anda insanlığı hatırlamaya başladı ve Ukraynalıları kabule başladı.

Avrupalı devletlerin Ukraynalılar için gösterdiği hassasiyet aynı zamanda bir ikiyüzlülüğü de barındırıyor. Polonya ve Yunanistan’ın mültecilerle ilgili uyguladığı bu çifte standart Avrupa’nın gerçek yüzünü gösteriyor!

  •  

Etiketler : #Ukrayna’dan   #kaçan   #yabancı   #uyruklular:   #Beyazlara   #öncelik   #tanıyorlar   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN