Uçakta helal gıda isteyenler fişlenecek

AB ülkeleri terörle mücadele için yeni sert kararlar alındı, buna göre potansiyel 'cihadist'ler' sınırda gözaltına alınabilecek, uçaklarda helal gıda isteyen yolcular fişlenecek

31-01-2015


Brüksel'de AB yetkililerinden yapılan açıklamaya göre terörle mücadele konusunda daha sert yeni kararlar alındı. Yeni kararlar gereği bundan böyle sınırlarda şüpheli görülen 'İslamcı teröristler' daha kolay bir şekilde durdurularak kontrol edilecek ve gerekirse giriş çıkışları engellenecek. Zanlılarla ilgili olarak bilgi alışverişinin kolaylaştırılması için 'Şengen Enformasyon Sistemi' SIS'te bazı değişiklikler yapılacak.

Güvenlik yetkilileri sınırlarda şüpheli gördükleri AB vatandaşlarının pasaportlarını alabilecekler ve polis tarafından bu kişiler gözaltına alınacak. Bu şekilde AB ülkelerinden IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gidişlerin engellenmesi amaçlanıyor.

Letonya'nın başkenti Riga'da AB içişleri bakanlarının yaptığı toplantıdan sonra basına bir demeç veren AB İçişleri Komiseri Dimitris Avramopolus, terörist zanlılarının belirlenebilmesi ve eylemlerin engellenebilmesi için bilgilerin birleştirilmesi gerektiğini savundu.

HELAL YEMEK TALEB EDENLER KAYDEDİLECEK

Bu arada AB'nin teröröle mücadele adına almayı düşündüğü tedbirler arasında ilginç bir ayrıntı dikkat çekiyorç Uçak seferleri sırasına yolcular arasında helal yemek isteyen yolcuların bilgisi de kayıt altına alınacak.

Avrupa'ya uçakla gelenler ya da Avrupa'dan gidenler hakkındaki bilgiler de herhangi bir neden olmadan kayıt altına alınacak ve güvenlik yetkilileri tarafından her zaman görülebilecek hale getirilecek. Avramopolus, isim, kredi kartı bilgileri, yolcuların taleb ettikleri yemek türü gibi bilgilerin kaydı için gerekli kanunun hızlı bir şekilde hazırlanarak karara bağlanacağını söyledi. Ancak AB Parlamentosunda konu tartışılıyor.

AB'nin terörle mücadelede internetteki sosyal ağlarla da işbirliği yapacağı bildirildi. Avrupa'da gençlerin radikalleşmesini önlemek için internetteki bazı video yayınları engellenecek. Bunun için google, facebook ve twitterle işbirliği yapılacak. Alman Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere bu sosyal ağlarla sıkı işbirliği ile bazı videoları kendiliklerinden silmelerinin sağlanacağını belirtti.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Uçakta   #helal   #gıda   #isteyenler   #fişlenecek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN