Uçağın enkazına ulaşıldı, kurtulan yok

Rabbimizden Bahaddin Yıldız ağabeye, Faruk Aktaş kardeşimize ve yoldaşlarına rahmet, yakınları ve tüm Müslümanlara sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

21-05-2010


Afganistan'da pazartesi günü 43 yolcusuyla düşen uçağın parçaları ve cesetler, başkent Kabil yakınlarındaki dağlık bölgede bulundu. Kar ve çok şiddetli rüzgar, cesetlerin toplanması çalışmalarını zorlaştırıyor.

Afganistan Ulaştırma Bakanı Muhammedullah Bataş, telefonla yaptığı açıklamada, ''Kaza mahalindeyim. Uçak parçaları önümde duruyor. Birçok ceset var. Kar ve çok şiddetli rüzgar, cesetlerin toplanması çalışmalarını zorlaştırıyor'' dedi.

Kazadan sağ kurtulan olup olmadığını söylemek için çok erken olduğunu da ifade eden Bakan, ''ama şu ana kadar kazadan kurtulan bulunmadı'' diye konuştu.

Pazartesi günü düşen uçağın dün de kuyruğunun bulunduğu bildirilmişti. Afganistan Havacılık Bakan vekili Muhammedullah Bataş, bir arama uçağının, Hindukuş dağları üzerinde uçarken, içindeki 43 kişiyle düşen uçağın kuyruğunu havadan tespit ettiğini açıklamıştı.

KABİL'E 85 KM. KALA DÜŞTÜ

Hava trafik kontrolörleri, Kunduz'dan havalanan ve Kabil'e giden Antonov-24 tipi uçağın izini, başkent Kabil'e 85 kilometre uzaklıkta kaybetmişti. Daha sonra 38 yolcu ve 5 kişilik mürettebatın bulunduğu uçağın Kabil'e yaklaşık 100 kilometre mesafede düştüğü açıklanmıştı.

Rabbimizden Bahaddin Yıldız ağabeye, Faruk Aktaş kardeşimize ve yoldaşlarına rahmet, yakınları ve tüm Müslümanlara sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Etiketler : #Uçağın   #enkazına   #ulaşıldı   #   #kurtulan   #yok   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN