Tv'yi kapat, hayatı aç

TV Kapa/Hayatı Aç” kampanyasının Proje Koordinatörü Hatice Saadet Kalyoncu, Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü, Hanımın Çiftliği gibi dizilere atıfta bulunarak, şiddet ve müstehcenlik içerikli dizilerin çocukların kişilik gelişimine olumsuz etki yaptığını vurguladı.

20-04-2010


19-25 Nisan 2010 tarihleri arasında Tüketiciler Birliği’nin desteğiyle gerçekleştirilecek olan "TV'yi Kapa/Hayatı Aç" kampanyası dün başladı. Projenin Türkiye Koordinatörü Hatice Saadet Kalyoncu, "Bilgilenme, öğrenme ve eğlenme amacının dışına taşan televizyon izleme süresi, kumandanın izleyiciye egemen olduğu bir noktaya dayanmıştır" dedi.

"DİZİLER ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNİ BOZUYOR"

Kalyoncu, Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü, Hanımın Çiftliği gibi dizilere atıfta bulunarak, şiddet ve müstehcenlik içerikli dizilerin çocukların kişilik gelişimine olumsuz etki yaptığını vurguladı. Kalyoncu, "Şiddet, pornografi ve manipülatif görüntülerin yoğun olarak kullanıldığı televizyon programları, insanları televizyonun esiri haline dönüştürmektedir. Televizyon karşısında geçirilen zaman, yetişkinler için asosyal bir yaşantı anlamına gelmekle beraber, program ve dizilerin şiddet ve müstehcen içerikleri yetişme çağındaki çocukların kişilik gelişimine de olumsuz etki yapmaktadır. Sağlığımız, hobilerimiz ve kişisel gelişimimiz için ayrılması gereken zaman dilimi TV izlemeye ayrılmaktadır. ‘Turn Off TV/Turn On Life-TV Kapa/Hayatı Aç’ kampanyası, televizyon karşıtı bir kampanya değildir. Ancak televizyonun işlevinin dışına çıkarak insan yaşamını ele geçirmesi, insanın kendi yaşamını yaşamak yerine, yaşama seyirci kalması olgusuna karşı, bu kampanya toplumsal bir tepki ve uyarı eylemidir" şeklinde konuştu.

"DİZİLERDEKİ ŞİDDET VE AHLAKA AYKIRILIĞA DUR DEMELİYİZ"

Televizyonlardaki, dans, yemek ve buna benzer yarışmaların insanlara yanlış rol modeller ürettiğine dikkat çeken Kalyoncu, ahlaka aykırı yaşam tercihleriyle doldurulmuş dizilerin de kamuoyunu rahatsız eder boyutta sergilendiğinin altını çizdi. Kalyoncu, şöyle konuştu:

"Bu kampanya, kendimizden çok dizi karakterlerinin konuşulduğu, yaşam yolumuzda yanlış örneklikler sergileyen içerikleriyle yaşamımızı dejenere eden programlara karşı dikkat çekme isteğidir. ‘TV Kapa/Yaşamı Aç-Turn Off TV/Turn On Life’ kampanyası, bu yıl 19-25 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Şarkıcı, dans derken yemek yarışmalarının, şiddet, alkol ve ahlaka aykırı yaşam tercihleriyle doldurulmuş dizilerin, evlilik programlarının kamuoyunu rahatsız eder boyutta sergilendiği bir ortamda, televizyonlarımızı kapayarak, yaşamın penceresini açıyoruz."

(Haber: Usame Karakış / Vakit)

Etiketler : #Tv'yi   #kapat   #   #hayatı   #aç   
YORUMLAR
  • FLORASAN LAMBA   21-04-2010 22:50

    toplumumuz giderek uyutuluyor.bizler o tv dizilerini izlerken millet malı götürüyor.zaman kaybı,sonucunda herhangi bişey kazanamıyoruz.oysa yaşantımızda o kadar yapacağımız şey varki ;onları yapsak tv izlemeye zaman bulamayız bile.bitmeycek sandğımız zaman ölünce bu dünya için bitmiş olacaktır.hesabı çetin olan bir günden korkarak zamanı iyi değerlendirin.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN