Türkmenbaşı'nın heykeli gitti, darısı başımıza!

Türkmenistan'ın ilk devlet başkanının başkentteki dev heykeli de yerinden söküldü. Darısı başımıza temennisiytle haberi dikkatlerinize sunuyoruz.

27-08-2010


Türkmenistan’ın eski lideri Saparmurat Niyazov’un başkent Aşkabat'taki altın kaplama dev heykeli yerinden kaldırılmaya başlandı.

Beyaz bir kaidenin üzerinde bulunan 75 metre yüksekliğindeki heykel, ayçiçeği gibi, her zaman güneşe dönecek şekilde inşa edilmişti.

2006 yılında ölen Niyazov'un yerine geçen Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, o zamandan beri ülkede bir kült haline getirilen Türkmenbaşı kültünü değiştirmek için bir dizi eylemde bulundu.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra 20 yıldan uzun bir süre ülkeyi yöneten Niyazov, her yere resim ve portrelerini astırmış, büst ve heykellerini diktirmişti.

Kentler, havaalanları, göktaşları hatta aylara bile onun adı verilmiş, hazırladığı "ruhani rehber" tüm okullara zorunlu ders olarak konulmuştu. Berdimuhammedov, bu rehber kitabı bir süre önce okul programlarından çıkardı.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Türkmenbaşı'nın   #heykeli   #gitti   #   #darısı   #başımıza!   
YORUMLAR
  • zülküf arslan   28-08-2010 20:38

    birde DARISI kelimesi sakat bi kelime biraz araştırırsanız sizde fark edeceksiniz inşaallah

  • zülküf arslan   28-08-2010 20:35

    kemalizm can çekişiyor,yakında putçularda putlarını kıracaklarda neyazıkki YENİ PUTLAR oluşturuldu bile ONE MUNİT,lerle,ortadoğu e araplar hayran yeni putlara ve nedir bu putlardan ve putperestlerden çektiklerimiz

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN