Türkiyeli Müslümanlar Çin zulmüne sessiz kalmadı

Köklü Değişim tarafından Türkiye’nin 7 ilinde organize edilen "Doğu Türkistan’a Kim Yardım Edecek! Zalim Çin’e Kim Dur Diyecek?” başlıklı basın açıklamasına Müslümanlar kayıtsız kalmadı.

15-12-2019


Köklü Değişim tarafından Türkiye’nin 7 ilinde organize edilen "Doğu Türkistan’a Kim Yardım Edecek! Zalim Çin’e Kim Dur Diyecek?” başlıklı basın açıklamasına Müslümanlar kayıtsız kalmadı.

Müslümanlar, İslâm beldelerindeki yöneticilerin aksine Uygur kardeşlerine zulmeden Komünist Çin yönetimini tel'in etti, zulme sessiz kalan yöneticileri harekete geçmeye davet etti.

Adana, Ankara, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Mersin'de Cuma günü gerçekleştirilen basın açıklamalarının İzmir ayağı 15 Aralık Pazar günü yapılacak.

Köklü Değişim Adana Temsilciliği tarafından Adana Ulu Camii'de gerçekleştirilen basın açıklamasını Köklü Değişim Adana Temsilcisi Metin İnalpulat okudu.

 

Köklü Değişim tarafından Melike Hatun Camii avlusunda gerçekleştirilen Ankara'daki basın açıklamasını Köklü Değişim yazarlarından İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu okudu. Basın açıklamasına Mazlumder, Yeni Dünya Vakfı, Hüdapar gibi kimi STK ve parti temsilcileri de katılım sağladı.

Köklü Değişim Gaziantep Temsilciliği tarafından Ulu Camii avlusunda gerçekleştirilmesi planlanan basın açıklaması, Gaziantep Valiliğinin izin vermemesi üzerine Kırkayak Parkında gerçekleştirildi.

Açıklama metnini Ferhat Okur seslendirdi.

 

Antakya Küçük Sanayi Sitesi Camii önünde, Köklü Değişim Hatay Temsilciliği tarafından Cuma namazı çıkışında yapılan basın açıklamasını Köklü Değişim Hatay Temsilcisi Oğuzhan Yalçın okudu.

İstanbul'daki basın açıklamasının sunumunu Köklü Değişim İstanbul Temsilcisi Ramazan Gümüş yaptı. Köklü Değişim Yazarı Musa Bayoğlu'nun açıklama metnini okuduğu basın açıklaması Çin Konsolosluğu önünde gerçekleştirildi. Basın açıklamasında ayrıca sırasıyla; Hüdapar İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Türkistanlılar Derneği Başkanı Burhan Kavuncu, Aksa İlim ve Davet Merkezi Kurucu Başkanı Hamza Er, Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Ali Öner ve Köklü Değişim Yazarı Muhammed Hanefi Yağmur da birer konuşma yaptı. Hafız Salih Yakut'un yaptığı dua ile etkinlik son buldu. 

 

Köklü Değişim Mersin Temsilciliği tarafından düzenlenen basın açıklaması Mersin Ulu Camii önünde gerçekleştirildi.

Yapılan basın açıklamalarında;

"Bugün 5 milyon Müslüman Uygur kardeşimiz toplama kamplarında fiziksel ve psikolojik işkence görmektedir. Esir kamplarında kalan 5 Milyon kardeşimizin aileleri ise daha büyük bir eziyet altındadır. Zira her eve bir Çinli erkek yerleştirilerek aile mahremiyeti ayaklar altına alınmıştır.

Doğu Türkistan’dan yükselen feryatlar arşı inletiyor duyuyor musunuz? Kardeşleriniz yardım çığlıkları semayı kapladı işitiyor musunuz? Doğu Türkistanlı Müslüman kardeşlerimiz dünyanın gözü önünde yavaş yavaş değil hızlıca, acımasızca katlediliyor görüyor musunuz?

Kim Bu Zulümlere Dur Diyecek!  Birleşmiş Milletler mi? İslam Beldelerindeki Yöneticiler mi?

Daha dün Bosnalı Müslümanları Sırp kasaplarına teslim eden Birleşmiş Milletleri değil midir? Binlerce Boşnak kardeşimizin Sırplar tarafından topluca katledilmesine göz yuman hatta ön ayak olan Birleşmiş Milletleri değil midir? İslam beldelerini tarumar eden Amerika’nın oyuncağı olan, Amerika’nın çıkarları doğrultusunda kararlar alan Birleşmiş Milletleri değil midir? Dolayısıyla Doğu Türkistanlı Müslümanların kaderini Birleşmiş Milletlere teslim etmek, orada çözüm aramak, Doğu Türkistanlı Müslüman kardeşlerimizi celladına teslim etmektir, göz göre göre ateşe atmak demektir.

Doğu Türkistan meselesinden Çin ile birlikte olduğunu söyleyen Pakistan mı? Çin’in ulusal egemenlik, güvenlik ve istikrarını koruma çabalarını destekliyoruz. Çin’in iç işlerine müdahale edilmesine karşıyız” diyen Suudi Arabistan mı?  Ülkesine sığınan 6 bin Müslüman Uyguru Çin’e iade eden. Müslüman Uygurları sorgulaması için Çin’e izin veren Mısır mı?

Yoksa “Türkiye aşırılığa kesin bir şekilde karşıdır ve Çin ile karşılıklı siyasi güveni ve güvenlik işbirliğini güçlendirmeyi arzu etmektedir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan mı?” sorusu soruldu.

Basın açıklamasının son bölümünde Müslümanlara yönelik çağrı yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ey Müslümanlar!

Kardeşlerinizin çığlıklarına karşı yöneticiler gibi sizlerde duyarsız kalmayın ve yükselen bu feryada kulak verin! Onları tüm dünya yalnız bıraksa dahi, sizler yalnız bırakmayın! Onların çağrılarına koşmayan yöneticilerinizi gerektiği şekilde muhasebe edin! Öfkeniz sadece Komünist Çin Cumhuriyetine yönelik olmasın, Müslümanları sahipsiz bırakan yöneticilerinizin harekete geçmesi için de çağrılar yapın! Bu zulümleri durduracak ve zalimlerden hesabını soracak Râşidî Hilâfet Devleti’nin ikame edilmesi için çalışın! İslâm’ın yeniden hayata hâkim olması için var gücünüzle çalışın. Bunun için çalışanlara destek verin! Unutmayın ki Allah Müslümanların yar ve yardımcısıdır.

“Duaların kabul olunacağı bu Cuma saatinde Rabbim sana niyazda bulunuyoruz. Kuvvetimizin azlığını, takatimizin zayıflığını ve zalimlere karşı güçsüzlüğümüzü sana şikâyet ediyoruz. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Ey zayıf düşmüş olanların Rabbi, bizleri kuvvetlendir…

Bizler Müslüman kardeşlerimiz için senden yardım diliyoruz. Sen İslam ümmetine yardım eyle... Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize yardım et Allah’ım!" ifadeleri yer aldı.

Etiketler : #Türkiyeli   #Müslümanlar   #Çin   #zulmüne   #sessiz   #kalmadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN