Türkiye, siyonist işgal rejimiyle ön anlaşmaya vardı

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Dışişleri yetkilisi, "Görüşmeler doğru, henüz imza aşamasına gelinmedi. Kısa süre içinde imza atılacak" dedi.

18-12-2015


Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri yetkilisi, "Görüşmeler doğru, henüz imza aşamasına gelinmedi. Kısa süre içinde imza atılacak" dedi.
 
Siyonist işgal gazetesi Haaretz'e göre taslak halindeki ön anlaşmada yer alan maddeler ise şu şekilde:
 
1-MAVİ MARMARA İÇİN TAZMİNAT
 
Yakınlaşma adımlarının önünü tıkayan en önemli faktör, Mavi Marmara tazminatıyla ilgili... 10 Türk vatandaşının yaşamını yitirdiği 2010 yılındaki baskınla ilgili olarak İsrail, Türkiye'ye 20 milyon dolar ödeyecek. Bu para hayatını kaybeden ya da yaralananların ailelerine verilmesi için özel bir fona devredilecek.
 
2 - BÜYÜKELÇİLER YENİDEN GÖREVE BAŞLAYACAK
 
İkinci olarak Türkiye ve İsrail ilişkileri normalleşecek, geri çekilen büyükelçiler yeniden gönderilecek.
 
3-TÜRKİYE DAVALARDAN VAZGEÇECEK
 
Üçüncü maddeyle, Türkiye baskını gerçekleştiren İsrail askerlerine açtığı davalardan vazgeçecek. Karar, TBMM'den kanun olarak geçirilecek.
 
4- HAMAS'IN TÜRKİYE'DEKİ AKTİVİTELERİ SINIRLANDIRILACAK
 
Dördüncü madde ise Hamas ile ilgili. Hamas'ın askeri kanadının önemli isimlerinden, İsrail'in askerlerinin kaçırılıp öldürülmesiyle ilgili suçladığı Salih El Aruri Türkiye'den sınır dışı edilecek. Hamas'ın Türkiye'deki aktiviteleri sınırlandırılacak.
 
5-DOĞALGAZ İMKANLARI DEĞERLENDİRİLECEK
 
Beşinci madde ise en kritiği, anlaşma imzalandığı andan itibaren Türkiye ve İsrail gaz arama çalışmalarında işbirliği yapmayı, Türkiye, İsrail gazı almayı ve Avrupa’ya İsrail gazının taşınması için boru hattı inşasını kabul edecek.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN O ŞARTLARI HATIRLATMIŞTI
 
Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için bugüne dek üç şart sürdü. Bunlar Mavi Marmara saldırısı için özür dilenmesi, saldırıda ölen 9 Türk'ün ailelerine tazminat ödenmesi ve Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılmasıydı.
 
(Kaynak : Kanal 10, Reuters) 

Etiketler : #Türkiye   #   #siyonist   #işgal   #rejimiyle   #ön   #anlaşmaya   #vardı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN