Türkiye kumar ihracatına başlıyor

Milli Piyango'yu satın alan şirket, daha önce devlet eliyle oynatılan kumarı daha da çeşitlendirmek ve yaygınlaştırmak için kolları sıvadı; şirket bununla da yetinmeyip kumarı Orta Asya, Balkanlar ve Körfez ülkelerine de ihraç etmeyi planlıyor.

17-10-2014


Milli Piyango ihalesini kazanan Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu, şirketin eski genel müdürünü de işe aldı. Şirketin başına geçecek olan Milli Piyango İdaresi (MPİ) eski müdürü Oğuz Tezmen, şirketi daha da büyüteceklerini, yeni oyun çeşitleri getireceklerini hatta Orta Asya ve Körfez ülkelerine de açılacaklarını söyledi.

Milli Piyango'nun özelleştirilmesiyle birlikte "devlet kumardan elini çekiyor" şeklinde yapılan yorumların aslında çok da yerinde olmadığı ortaya çıktı. Çünkü ihale ile Milli Piyango İdaresi'ni alan şirket kazandığı her kumar parasından devlete yüzde 25 pay ödeyecek. Devlet dolaylı yoldan yine kumardan gelir elde edecek.

Milli Piyango'nun satılmasıyla birlikte devlet eliyle oynatılan kumar, özel şirket eliyle daha bir çeşitlenecek ve yaygınlaşacak. Çünkü devlet, ihaleyi alan şirkete piyasaya yeni kumar oyunları sokma, icat etme ve yaygınlaştırma imtiyazları da tanıdı. Şirket şimdiden daha fazla oyun, daha fazla müşteri ve daha fazla para kazanma yollarını aramaya başladı bile.

ŞİRKET MÜDÜRÜ: YENİ OYUNLAR OLACAK

Şirketin başına gelecek olan Oğuz Tezmen, mevcut oyunların gözden geçirileceğini, yeni oyunların da olabileceğini ifade etti. Hürriyet'e konuşan Tezmen “Yoğun bir yeniden yapılanma içindeyiz. İstanbul, Ankara’da merkezler ve bölge birimleri olacak. 5 bin olan bayi sayısı artacak. Tabi bu bayiler ile eski sözleşmeler iptal edilip yeni sözleşme yapılacak. Sayı henüz somutlaşmadı ancak ciddi bir personel alınacak” şeklinde konuştu.

ORTA ASYA VE KÖRFEZ'E KUMAR İHRACATI

Tezmen, "Yurtdışına da açılma  planımız var. Türki Cumhuriyetler, Körfez ve Balkan ülkeleri açılmak istediğimiz böğeler. Bu alanda bir dev çıkarmayı hedefliyoruz. Bu sayede kamu da daha fazla kazanacak. Daha şimdiden hissedar olmak isteyen çok sayıda şirket var. Adları henüz açıklanabilir noktaya gelmedi” dedi.

(Dünya bülteni)

Etiketler : #Türkiye   #kumar   #ihracatına   #başlıyor   
YORUMLAR
  • murat can    24-10-2014 13:35

    bunlar öyle ikiyüzlü ki "devlet kumardan çekiliyor" diye bir de şecaat arzediyorlar. oysa devlet sadece kendi tüzel kişiliğiyle yaptıklarıyla değil aynı zamanda yapılmasına müsaade ettikleriyle de devlettir. akp nin islam adına hiçbir misyonu yoktur. aslında hakikatsizlik bakımından gülen örgütünden pek de bir farkı yoktur. tek farkları yerli bir yapı olmalarıdır.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN