Türkiye İsrail'e söz mü verdi?

Siyonist israil'in üyelik başvurusunda bulunduğu ve 20 yıldır kapısında beklediği OECD'ye üyeliği için Türkiye'nin cevabını merakla beklenirken, Türkiye'den destek sözü alındığı iddiası kafaları karıştırıyor

09-04-2010


İslam ve Hayat

Siyonist İsrail dünyanın en önemli uluslararası kuruluşlarından biri kabul edilen OECD'ye (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) üye olmak için 20 yıldır kapıda bekliyor. İşgal devletinin normal şartlar altında örgüte kabul edilmesi zor. Batı Avrupa ağırlıklı örgüte üye olmak için belli şartlara sahip olmak şart. 19 Ocak 2010 tarihinde siyonist devlet son imzayı atarak üyelik için kritik bir aşamaya geldi. OECD Genel Sekreteri Angel Gurria da "2010 içinde gerekli tüm işlemleri tamamlayarak üyeliğe kabul edileceğini umuyoruz" diyor ve tarih olarak da Mayıs ayını işaret ediyor. Her ne kadar üyelik şartlarını yerine getirerek süreç tamamlanmış gibi görünse de önemli bir husus var. Tam da bu noktada Türkiye'ye tarihi bir sorumluluk düşüyor. Çünkü yeni bir üyenin OECD'ye kabul edilmesi için tüm üyelerin onayının alınması gerekiyor. Bir üyenin bile veto hakkını kullanması üyeliğin reddedilmesi için yeterli. 

Akif Emre, geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili şöyle yazmıştı: "Türkiye Başbakanı'na firavun benzetmesi yapan İsrail'in işgal ettiği topraklardaki ırkçı uygulamaları ve işlediği savaş suçlarının hesabını Türkiye sormalıdır. Bu anlamda hükümetin eline İsrail'e haddini bildirmek için önemli bir imkan geçmiştir ve sadece OECD üyeleri değil Türkiye de bir sınavdan geçmektedir. İngiltere merkezli IHRC örgütü Türkiye'ye sorumluluğunu hatırlatan bir kampanya başlattı. Bu konuda hükümeti cesaretlendirici kampanyalara destek verilmelidir. Aksi takdirde Filistin'e karşı konan ambargolar, ırkçı uygulamalar ve işgal ekonomik prestij ve kredi notu olarak İsrail'e geri dönecektir."

Fakat kamuoyuna yansıyan haberler Türkiye'nin tavrını iyice merak konusu yaptı. The Jerusalem Post gazetesinde Ron Friedman imzasıyla çıkan yazıda, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer'e OECD'de İsrail'in üyeliğine olumlu cevap vereceği taahhüdünde bulunduğu belirtildi. Vecdi Gönül'ün sözünün bağlayıcı olup olmadığı önümüzdeki günlerde anlaşılacak.

İslam İnsan Hakları Komisyonu (IHRC) ise İsrail'in OECD üyeliğini veto etmesi halinde Türkiye'nin, Filistin halkı yanındaki duruşunu ve samimiyetini pekiştireceğini, aksi bir halin meydana gelmesi durumunda ise samimiyetine şüphe düşeceğini duyurdu.

Etiketler : #Türkiye   #İsrail'e   #söz   #mü   #verdi?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN