Türkiye ile siyonist işgal rejim arasında gizli anlaşma iddiası

Siyonist işgal rejiminin istihbarat örgütlerine yakınlığı ile bilinen Debka sitesi, geçen hafta Ankara’da Türk ile İsrail heyetleri arasında gerçekleşen görüşmelerde Suriye ile ilgili istihbarat paylaşımında mutabık kaldıklarını öne sürdü.

29-04-2013


Siyonist işgal rejiminin istihbarat örgütlerine yakınlığı ile bilinen Debka sitesi, geçen hafta Ankara’da Türk ile İsrail heyetleri arasında gerçekleşen görüşmelerde Suriye ile ilgili istihbarat paylaşımında mutabık kaldıklarını öne sürdü. Debka, iki ülke istihbarat örgütleri Mossad ve MİT arasında en üst düzeyde görüşmelerin yapılacağı ve Başkanları Tamir Pardo ve Hakan Fidan’ın bir araya geleceği iddiasında da bulundu.

“DEBKAfile Özel” logosu ile yayımlanan iddialara göre, dokuz Türk’ün şehit olmasına yol açan Mavi Marmara baskını konusunda 22 Nisan’da Ankara’da Türk ile İsrailli yetkililer arasında gerçekleşen tazminat görüşmelerinde ödemelere ilişkin kriterlerin belirlenmesi bir saatten az bir süre aldı. 

Bunun ardından iki heyetin “iki taraf açısından daha acil konulara girdikleri”ni savunan Debka, görüşmelerden bir gün önce ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, “ortak acil güvenlik çıkarları” nedeniyle Türkiye’den İsrail ile ilişkileri yeniden tesis etmek için hızlı hareket etmesini istediğini belirterek Kerry’nin bu çağrısına heyetlerin, “askeri ve istihbarat işbirliğini ilerletme yolları” konusunda yoğun bir görüşmeyi başlatarak yanıt verdiklerini kaydetti. 

Debka, görüşmelerde “Hemen alınan bir karar ise, Türkiye ve İsrail arasında Suriye savaşı konusunda istihbarat paylaşımına yönelik ortak bir mekanizmanın kurulması oldu” savına da yer verdi.

Türkiye ve İsrail’in, Suriye ile ilgili “en iyi istihbarata sahip” ülkeler olarak tanındığını yazan Debka, buna karşın iki ülkenin istihbarat toplama yöntemlerinin farklı olduğunu, farklı içeriği ve kaynaklarının bulunduğunu öne sürdü. Debka şu iddialarda da bulundu: “Türkler, Suriyeli isyancıları ve Suriye’de faaliyet gösteren Lübnanlı muhbirleri kullanıyorlar. İsrail’in sahip olduğu elektronik kaynaklara hakim değiller. İki teşkilatın da farklı isyancı gruplar ile temasları var. Her iki teşkilatın girdi paylaşımına ilişkin bir düzenlemenin gecikmeden oluşturulmasından çok kazanç sağlayabileceği konusunda çabucak mutabık kalındı"

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Türkiye   #ile   #siyonist   #işgal   #rejim   #arasında   #gizli   #anlaşma   #iddiası   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN