Türkiye'den, siyonist rejime vergi kıyağı

Türkiye, 2001 yılında İsrail'den 2,8 milyar dolarlık ithalat yaptı. Bunun yanısıra yüzde 25 vergi avantajı sağlandı. Bakanlar Kurulu kararıyla ithalata ek vergiden, İsrail de muaf tutuldu.

07-02-2015


Milli Gazete'nin haberine göre, İnşaat malzemesinden hırdavata ithal edilen 130 ürüne yüzde 25 ek vergi getirilirken, AB üyesi ülkelerin yanı sıra İsrail de ek vergiden muaf tutuldu. Muafiyet listesinde Batı Şeria ve Gazze yani Filistin de yer almasına karşın, bu işten kârlı çıkacak olan, Türkiye’ye Filistin’in 1000 katı kadar ihracat yapan İsrail olacak.

Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı

Bakanlar Kurulu, inşaat malzemelerinden hırdavata, manikür-pedikür malzemeleri ve törpülerden küçük mutfak aletleri ve kırtasiyeye kadar birçok ürünün ithalatına yüzde 25 ek vergi getirdi. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yer alan kararda, “Ekli tabloda yer alan ve A.TR dolaşım belgesi eşliğinde ithal edilen Avrupa Birliği ve Türk menşeli olmayan eşyadan ‘Diğer Ülkeler’ sütununda belirtilen oran üzerinden ilave gümrük vergisi alınır. Ancak, Türkiye’nin taraf olduğu serbest ticaret anlaşmaları çerçevesinde bir çapraz menşe kümülasyon sistemine dahil ülkeler menşeli eşyadan tercihli menşeinin tevsiki halinde ilave gümrük vergisi alınmaz” denildi.

Filistin’i Al İsrail’i perdele!

İlk bakışta, Filistin’den ithalata vergi muafiyeti sağlandığı görüntüsü hakim olsa da, bu muafiyet Gazze ve Batı Şeria’dan çok İsrail’e yarayacak. 2014’te İsrail’den yapılan ithalat 2.88 milyar dolar olurken, Filistin’den yapılan ithalat İsrail’den yapılanın binde birinden bile az olarak sadece 2.5 milyon dolar olarak gerçekleşti.

AB, Sırbistan, İsrail’e yüzde 25 vergi yok

Karar ekinde verilen yaklaşık 130 ürünün ithalatında, Avrupa Birliği üyesi ülkeler, İsrail, Makedonya, Bosna-Hersek, Fas, Batı Şeria ve Gazze Şeridi, Tunus, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Ürdün, Şili, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Güney kore, ve Morityus ek vergiden muaf tutuldu. Bu ülkeler dışındaki tüm ülkelerden, tüm ürünler için yüzde 25 ek vergi alınması kararlaştırıldı.

Etiketler : #Türkiye'den   #   #siyonist   #rejime   #vergi   #kıyağı   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN