Türkiye'de 'el-Kaide' mağdurları çoğalıyor

ABD’nin baskısı altındaki Türkiye’nin “el-Kaide ile irtibatlı olmak” isnadıyla mağdur ettiği, hukuksuz bir tarzda takibata uğrattığı, haklarını gasp ettiği insanların listesi giderek kabarıyor.

03-09-2008


ABD’nin baskısı altındaki Türkiye’nin “el-Kaide ile irtibatlı olmak” isnadıyla mağdur ettiği, hukuksuz bir tarzda takibata uğrattığı, haklarını gasp ettiği insanların listesi giderek kabarıyor.

İstanbul’un muhtelif semtlerinde Terörle Mücadele Ekiplerince yapılan operasyonlar sonucunda “el-Kaide ile irtibatlı olmak” gözaltına alınan 22 kişiden 12’si mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. İslami camianın yakından tanıdığı Ali Rıza Akgün’de tutuklananlar arasında olduğu bildirildi. İslami vakıfların, ağır hasta olan Akgün’ün serbest bırakılması ve ABD’nin emriyle insanları “el-Kaide” üyeliği ile suçlayıp mağdur eden hükümeti protesto edeceği ifade edildi.

30–31 Ağustos tarihlerinde aralarında Ali Rıza Akgün’ün de bulunduğu yaklaşık 30 kişi Güngören merkezli operasyonlarda gözaltına alındı. İslami yayın organlarındaki yazıları ve kitap çalışmaları ile de tanınan Ali Rıza Akgün’ün ve diğer Müslümanların artık hukuksuz uygulamaların kılıfı olarak tezahür eden “el-Kaide ile irtibatlı olmak” isnadıyla gözaltına alınmasını protesto eden Özgür-Der, yaptığı açıklamada bir an önce göz altıların sonlandırılmasını istedi.

Özgür-Der Genel Merkezi'nden yapılan açıklamanın tam metni:

El-Kaide Yakıştırması Hukuksuz Uygulamaların Kılıfı Olamaz!

KEYFİ GÖZALTILARA SON VERİLSİN!

Son dönemlerde emniyet ve yargının "el-Kaide ile irtibatlı olmak" isnadıyla mağdur ettiği, hukuksuz bir tarzda takibata uğrattığı, haklarını gasp ettiği insanların listesi giderek kabarıyor. Bu hukuksuzluk zincirinin son halkasını başta Güngören çevresinde olmak üzere İstanbul'un muhtelif semtlerinde iki gündür sürdürülen gözaltılar oluşturmakta. Gözaltına alınan kişiler arasında İslami camianın yakından tanıdığı Ali Rıza Akgün de bulunmakta. Sayılarının 30'u bulduğu zannedilen gözaltına alınan kişilerin somut olarak neyle suçlandıkları, hangi eylem ya da eylem girişiminden sorumlu tutuldukları bilinmiyor. Bilinen tek şey daha önce de yapıldığı üzere medyaya gözaltına alınan şahısların "el-Kaide ile irtibatlı, son derece tehlikeli kişiler" olarak lanse edilmeleri.

Oysa bu kalıplaşmış ifadenin, sergilenen hukuksuzluğu örtmeye yetmediği çok açık. Daha önce de pek çok kez, çevrelerinde İslami kimlikleriyle tanınan kişilerin, uğratıldıkları haksız muamele ve baskılar sonrasında haklarında hiçbir somut suçlama yöneltilmeksizin serbest bırakıldıkları bilinmekte. Bu noktada, zaten yasal takibatı gerektirecek bir suçlamayı hak etmedikleri bilinen ve herhangi bir yasadışı eylemin failleri olduklarına dair aleyhlerinde açık, somut bir delil bulunmayan şahısların bu tarz baskıcı yöntemlerle sindirilmek mi istendiği sorusu akla gelmekte.

Gözaltına alınan şahıslar iddia edilen suçlamaları haklı çıkaracak bir faaliyet içinde olmayan ve çevrelerinde İslami duyarlılıkları ve gayretleriyle bilinen kişilerdir. Bu operasyonun da önceki pek çok operasyon gibi baskı ve sindirme amaçlı, gözdağı vermeye yönelik bir girişim olduğunu düşünüyor, bu tarz hukuk dışı yöntemlere derhal son verilmesini talep ediyoruz.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Türkiye'de   #'elKaide'   #mağdurları   #çoğalıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN