Turgut Özal ve Eşref Bitlis'in ölümlerine soruşturma 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümü ile ilgili iddialar üzerine re’sen soruşturma başlattı. Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan’ın internet ortamına düşen ve Eşref Bitlis’in ölümünde kendisinin parmağı olduğu yönündeki ses kayıtları üzerine de Ankara ve Diyarbakır’da soruşturma başlatıldı.

01-10-2010


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili basında yer alan birtakım haberler üzerine re’sen soruşturma başlattı. Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen'in yürüteceği soruşturma çerçevesinde, Özal'ın hayatını kaybettiği Hacettepe Üniversitesi Tıp

ÖZAL’IN BÜROKRATI KONUŞTU

Soruşturma kapsamında önümüzdeki günlerde birtakım kişilerin ifadelerine de başvurulabileceği öğrenilirken, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın Başbakanlığı döneminde Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcılığı ve Başbakanlık Ekonomik Mali İşler Başkanlığı görevinde bulunan İnsani Değerler Derneği Genel Başkanı Mehmet Bozdemir Vakit’e önemli açıklamalarda bulundu.

SAVCILAR ARAŞTIRMAYA DEVLET ARŞİVLERİNDEN BAŞLASIN

Özal’ın, kendisine gerçekleştirilen suikastın arka planını bildiğini doğrulayan Bozdemir, “Bir sohbet ortamındaydık. Tetikçi Kartal Demirağ’ın kendisine gerçekleştirdiği suikast üzerine konuşuyorduk. Açıkça suikastın arkasındaki güçleri bildiğini söyledi. Tüm ısrarlarımıza rağmen özel olarak yaptırdığı araştırmanın detaylarını anlatmadı. Biz ısrar edince merhum Özal, ‘Türkiye bugün bunu taşımaz’ dedi. Zaten devletin belli güçleri tarafından hedefti. O gün söylememesinin nedeni de buydu… Ancak o gün yapılan araştırmalar devlet arşivlerinde saklanmaktadır. Suikastın arka planını görmek ve ölümündeki şaibeleri ortadan kaldırmak için savcılar araştırmalarına arşivlerden başlamalıdır” diye konuştu.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Turgut   #Özal   #ve   #Eşref   #Bitlis'in   #ölümlerine   #soruşturma    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN