Tufeyli: Bütün ihtilaflarımızı Kur'an ile çözebiliriz (VİDEO)

Radyo Denge´de, Gündem Özel programında Osman Yıldız´ın konuğu, "Hizbullah"ın eski genel sekreteri Şeyh Subhi Tufeyli oldu.

12-07-2020


Lübnan'dan canlı telefon bağlantısı ile gerçekleştirilen söyleşide Tufeyli; ihtilaflarımızı Kur'an çerçevesinde çözebileceğimizi, rivayetleri Kur'an'a arz ederek sahihliğini veya sahih olmadığını anlayabileceğimizi, kendisi ile istişareye gelen Suriyeli muhalifleri çok uyardığını, asla silahlı mücadeleye başvurmamaları gerektiğini hatta bunu sağlayabilmek için rejimin kendi silahlı ajanlarını muhaliflerin içine katarak bunu sağlamaya çalıştığını, bütün bunlara rağmen isterlerse rejimle arabulucuk yapabileceğini söyledi. Bölgenin Kürtlerinin batılı emperyalistlerce kullanıldığını, bu coğrafyada yaşayan halkların ancak bilinçlenme ile sorunları çözebileceklerini, insanlığın iki kutup olduğunu ve egemen güçlere karşı Şiisiyle Sünnisiyle birlikte mücadele verilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Son olarak Tufeyli; Türkiye halkına bir mesaj olarak "biz, Türkiye, Lübnan, Suriye, Irak, Mısır, Pakistan ve diğer bütün İslâm ülkeleri ile beraber bir devlet olacağız" dedi.
 
Programın video kaydı istifadenize sunulmuştur:

Etiketler : #Tufeyli:   #Bütün   #ihtilaflarımızı   #Kur'an   #ile   #çözebiliriz   #(VİDEO)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN