Trump'un danışmanı: Diktatörler değil, İslam yıkılmalı!

Trump'ın yeni kabinesinde ulusal güvenlik danışmanı olması beklenen Mike Flynn, ABD'nin dış politikada ana hedefinin 'radikal İslam' ile mücadele olması gerektiğini düşünüyor. Flynn'a göre, Orta Doğu'da diktatörlerin yanında yer almalı, asıl hedef İslam olmalı

17-11-2016


ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın başdanışmanı olan ve ulusal güvenlik danışmanı olması beklenen Mike Flynn, Amerikan dış politikasının, küresel düzlemde İslamcılık ile mücadele düzeyine oturmasını istedi

Cumhuriyetçi Parti Kongresi'nde konuşan Amerikan Savunma Bakanlığı İstihbarat Teşkilatı eski direktörü Korgeneral Mike Flynn, ABD'nin radikal İslam mücadelede müttefikleriyle ortak hareket etmesini isterken, eski düşmanlarıyla ilgili olarak şu sinyali verdi: "Kuzey Kore gibi komünist bir rejim, İran gibi bir radikal İslamı nasıl kucağında tutabilir? Ya da Rusyalı Putin? Mesela o kesinlikle bir cihadist değildir. Ruslar, radikal İslamla mücadele için önemli bir anlaşma yaptı"

Brookings Instutition yazarı William McCants de, Flynn'ın bulunduğu bu özel toplantının metinlerini köşesinden duyurdu. ABD'nin yeni dış politika dünyasını çözmeye çalışan William McCants, Flynn'ın geçtiğimiz günlerde yayınlanan "Radikal İslam ve Müttefiklerine Karşı Küresel Savaşın Mücadele Alanı" adlı kitabına vurgu yaptı. Aktardığı bilgilere göre, Amerikan Savunma Bakanlığı İstihbarat Teşkilatı eski direktörü Korgeneral Mike Flynn, tam olarak bir İslam düşmanı. Kitabında, dış politika ile ulusal güvenlikte Flynn'ın düşünceleri, 'Radikal İslam' düşüncesine karşı hareket edilmesi üzerine yoğunlaşıyor.

DİKTATÖRLER YIKILMAMALI; ASIL HEDEF İSLAM

Flynn Ortadoğu'daki rejimlerle ilgili neoconlarla ortak bir düşüncede olduğu belirtiliyor. Flynn, diktatör rejimlerle dostluk kurulabileceğini belirterek, buna Sisi ve Tunus'un devrik lideri Abdulfettah Sisi'yi örnek gösteriyor. Flynn ayrıca, Saddam rejiminin devrilmesinin de büyük hata olduğu görüşünde.

Flynn, Amerikan dış politikasında "Demokrasiyi yaymak ve güçlü dostlarla işbirliği yapmak" stratejisi izlemesi gerektiğini de vurguluyor.

FLYNN'IN FİKİRLERİ ÇELİŞKİLİ

Ancak bazı uzmanlara göre, Flynn'in görüşlerinde bir takım çelişkiler mevcut. Brookings Instutition yazarı William McCants'e göre, demokrasi ihraçları ve özgür seçimler aynı zamanda otoriter rejimleri de getirebilir. Buna ABD sisteminin kabul etmediği ideolojiler de dahil.

KORGENERAL MİKE FLYNN KİMDİR?

Amerikan Savunma Bakanlığı İstihbarat Teşkilatı DIA'nın eski direktörü emekli Korgeneral Mike Flynn, Obama döneminde 'radikal İslam' demekten vazgeçmediği için görevden uzaklaştırılmıştı. Trump'ın başkan seçilmesiyle Trump’ın geçiş dönemi ekibinde başkan yardımcılığına getirildi. Alınan bilgilere göre, şimdilik Trump’ın ulusal güvenlik ekibini oluşturuyor. 20 Ocak’tan sonra da Ulusal Güvenlik Danışmanı ya da Ulusal İstihbarat (DNI) Direktörü olması bekleniyor.

FLYNN'A GÖRE 'GÜLENCİLER BİR TERÖR AĞI'

Michael Flynn'in fikirleri Türkiye'de Güle hareketi ile ilgili söylediği sözlerden dolayı öne çıkmıştı. Politico'da bir yazı kaleme alan Michael Flynn FETÖ hareketini başından beri bir 'terör ağı' olarak değerlendirerek, Fethullah Gülen'i de 'karanlık bir İslami mollaya benzetmişti.

FLYNN'IN RUSYA İLE İYİ İLİŞKİLERİ VAR!

ABD seçimleri öncesi, Moskova'ya gittiği ve Rusya Devlet Başkanı Putin’le aynı masada yan yana oturduğu öğrenilmişti. Flynn ayrıca Rusların televizyon kanalı RT’ye bir mülakat da vermişti.

Rusya ile iyi ilişkiler geliştiren Flynn'a ABD'deki 'neoconlar' sert tepki gösterdiği de öğrenilmişti.

TÜRKİYE'YE AĞIR İTHAMLAR!

Michael Flynn ayrıca, Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinden sonra 'Russia Today'e verdiği bir mülakatta Türkiye'nin DEAŞ’ın yabancı savaşçılarının geçişini ve karaborsada petrol satmasını yeterince engellemediği iddia ederek, ağır bir ithamda bulunmuştu.

Kaynak: Dünya Bülteni

Etiketler : #Trump'un   #danışmanı:   #Diktatörler   #değil   #   #İslam   #yıkılmalı!   
YORUMLAR
  • HUSEYİN ŞAŞMAZ   18-11-2016 00:28

    Bu tip insanlar aklı ile islamı kavrayacak kapasitede olmayan şahıslardır. Kızmak yerine bu kişilere acımak gerekir. Onun için bu insanlığa açık ve net bir şekilde şu fikri servis etmek gerekir. Asıl olan. vakanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir. İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN