Tokat’ta “Mürselât Sûresi” semineri

Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) seminerlerinde bu hafta “Kur’an Okumaları” bölümünde Ahmet ÖRS, “Mürselât” sûresini işledi.

17-02-2010


1. Düşün bu [mesaj]ları, dalga dalga gönderilen 2. ve sonra fırtına şiddetiyle patlayan! 3.Düşün bu [mesaj]ları, [hakikati] dört bir yana yayan, 4. böylece [doğru ile eğriyi] kesin şekilde ayıran, 5.ve sonra bir öğüt ve hatırlatmada bulunan, 6.suçlardan arınma[yı vaad eden] veya bir uyarı[da bulunan]! şeklindeki ilk altı ayetinin önemli bir seslenişle başladığını belirten Ahmet ÖRS, mesajın "dalga dalga" yayılmasının birçok biçimde mümkün olduğunu ifade etti. Bunun özellikle günümüzde farklı imkânlar kullanılarak Müslümanlar tarafından gerçekleştirilmeye çalışıldığını belirten ÖRS, farklı şehirlerdeki eylemliliklerin, yayınların, seminer ve konferansların bu cümleden sayılabileceğini belirtti.

Mesajların "fırtına şiddetiyle patlama"sının son derece önemli olduğunu, hayatın farklı alanlarında farklı dil, üslûp ve biçimlerle ortaya çıktığının ifadesi olduğunu, mesajın hem zalimleri tedirgin etmek hem de insanlara kurtuluşu işaretlemek gibi sarsıcı bir etkiye sahip olduğunu vurgulayan ÖRS, bu sürecin "hakikati ortaya koyan bir ölçü" olarak Kur'an'da anıldığını söyledi. 

Sûrenin devam eden bölümlerinde kıyamet ve ahiretin hakikatine dönük tartışmacı anlatımlarını ele aldıktan sonra 46. ayette inkârcılara dönük "[Doyuncaya] kadar yiyip için ve biraz sefanızı sürün, siz ey günahkârlar!" şeklindeki hitabın onların kapitalist karakterlerini, hayatın anlamını kavrayamamak ya da ona bilerek karşı koymak şeklindeki inatçı tutumlarını dile getirdiğini ve tanımlayıcı bir etkiye sahip olduğunu belirten Ahmet ÖRS, ülkede mesajı dalga dalga yayan birliktelik ve örgütlenmelerin yeşermesinin mutluluk verici olduğunu, bu sürecin emek ve fedakârlıklarla bereketlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

(Haber: Sedanur Tokel / Tokat)

Etiketler : #Tokat’ta   #Mürselât   #Sûresi   #semineri   
YORUMLAR
  • Mutlu Tay   20-06-2011 13:40

    Gerçekten çok güzel ve güncel bir site paylaşımlar harika siteye daha yeni katılmamıza rağmen kendimizi geliştirebileceğimiz çok güzel makaleler bulduk klima servisi ekibi teşekkür ederiz

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN