Tokat ve Niksar'da "Kudüs Günü" etkinlikleri düzenlendi

Tokat’ta faaliyet gösteren TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği), Tokat ve Niksar’da gerçekleştirdiği iki programla Kudüs Gününü andı.

27-08-2012


Önce Tokat Yeraltı Çarşısı üzerinde kitlesel katılımlı bir basın açıklaması düzenlendi. Topluluk adına basın açıklamasını Özgür Yazarlar Birliği Sekreteri Doğan Özlük okudu. Özlük açıklamasında Kudüs’ün özgürlük şiarımız olduğunu, yerel ve küresel zalimlere karşı özgürlük ve adalet mücadelesinin Kudüs’ün özgürleştirilmesi mücadelesinden ilham alınarak verilmesi gerektiğini ifade etti.

 Ortadoğu’nun, bütün İslam dünyasının ve egemenlerin her türlü zulüm ve ifsadına karşı küresel intifadayı yükseltmeleri gerektiğini söyleyen Doğan Özlük “Kudüs’ün çağrısı dünyanın neresinde olunursa olunsun özgürlük ve adalete adanmış herkese yapılan bir çağrıdır. Kudüs’ün çağrısı köleleştirilmiş zihinlerin, esir edilmiş yüreklerin ve yağmalanmış ülkelerin kurtuluşuna yapılmış bir çağrıdır. Kudüs’ün çağrısı zincirlerinden kurtulmak isteyen Mescid-i Aksa’nın, Kâbe’nin özgürlüğüne yapılmış bir çağrıdır.” dedi.

Yeni bir Ortadoğu’nun şekillendirildiğini, bu süreçte yerel ve küresel zalimlerin makaslarına sıkışan İslam halklarının acılarının daha da arttığını vurgulayan Özlük sözlerini, “İslam dünyasının geleceğini vurmaya ayarlanmış NATO füze kalkanı Malatya’ya kuruldu. Maalesef Müslümanlar olarak katil NATO’nun füze kalkanına karşı yeterli muhalefeti yapamadık. Namus ve şerefimize karşı, ümmetin geleceğine karşı konumlanan bu düşmanlığı topraklarımızdan söküp atamadık, ona izin veren iktidardan hesap soramadık!” diye sürdürdü ve “İncirlik’te Amerikan üssü, İzmir’de NATO kara karargâhı, Malatya’da füze kalkanı olan bir ülke kurtarılmayı bekleyen bir Kudüs değil midir, soruyoruz sizlere!” diye sordu. 

Eylem sırasında “Kudüs’ün Özgürlüğü Ümmetin Özgürlüğüdür” pankartının yanı sıra “Mescid-i Aksa İşgal Altında Seyirci Kalma, Yaşasın Küresel İntifada, The Freedom of Quds is The Freedom of Ummah, Kahrolsun İsrail, Dünya Kudüs Günü” gibi dövizler taşındı ve “Kudüs Özgürlük Şiarımızdır, Yaşasın Küresel İntifada, Uyan Diren Özgürleş, Katil NATO Malatya’dan Defol, Katil NATO Ortadoğu’dan Defol, Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz, Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika, Müslümanlar Kardeştir” sloganları atıldı, tekbir getirildi. Eylem başlangıcında genç kızlar org Kudüs ve özgürlük marşları söyledi. Eylem, Amerika ve İsrail bayraklarının ateşe verilmesiyle sona erdi.

 Niksar’da Kudüs Gecesi Programı

TOKAD Niksar temsilciliğinde gerçekleştirilen Kudüs Gecesi programı iftarla başladı. İftarın ardından dernek yönetiminden İlyas Çetin Kudüs Günü’nün açıklayan, Kudüs’ün tarihi ve bugünkü önemini anlatan bir konuşma yaptı.

 Sinevizyon gösteriminin de gerçekleştirildiği gecede Sedanur Tokel ve Mustafa Özeke’nin yönettiği koro Kudüs ve direniş temalı marşlar söylediler. Gecede ÖYB başkanı Ahmet Örs de Kudüs gününün direniş halkalarını genişletmeyi işaret ettiği temasını öne çıkaran bir konuşma yaptı.

(Haber: Özhan Uçan / Tokat) 

Etiketler : #Tokat   #ve   #Niksar'da   #Kudüs   #Günü   #etkinlikleri   #düzenlendi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN