Tokat'ta "Nekbe" eylemi

TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği), NEKBE’nin yıldönümünde Tokat’ta bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde, Kudüs’ün ve Filistin’in özgürlüğünün direnişle geleceği, İsrail’in Nekbesi’nin de yaklaşmakta olduğu mesajı öne çıktı.

16-05-2013


Eylemde basın açıklamasını Aysel Gökçek okudu. Gökçek açıklamasına “Bugün Filistin halkı için, bütün İslam ümmeti için Nekbe günü. Bildiğiniz gibi küresel emperyalizmin himayesinde 14 Mayıs 1948’de Siyonist İsrail bağımsızlığını ilan etti. İşte bu tarihin hemen bir gün sonrası Filistin halkı için Nekbe; yani büyük felâkettir; Filistin’den, Kudüs’ten sürülmektir.” diyerek başladı ve Filistin halkının Siyonist işgal sürecinde yaşadığı sürgün ve felaketlere karşı yükselttiği direnişe değindi.

Ümmetin acılarının bitmediğini,  Nekbelerimizin sıradanlaştığını; Irak, Afganistan, Suriye, Filistin, Çeçenistan, Arakan’da acı ve felaketlerle iç içe yaşadıklarını belirten Aysel Gökçek, zalim İsrail ve onun hâmisi katil Amerika’ya karşı durması gereken Müslümanların birbirlerini boğazlamakla meşgul olduğunun altını çizdi.

Bugün bütün bir Ortadoğunun Nekbe gününü yaşamakta olduğunu, büyük bir felaketin ümmetin üzerinde dolaştığını ifade eden Aysel Gökçek, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Felaketler ne kadar büyük olursa olsun, eğer direnişin azim ve kararlılığı içinde olursak Allah’ın izniyle felaketlerimiz kurtuluşa dönecek, Kudüs özgürlüğe kavuşacak, zalim ve katil Amerika ve İsrail’in nekbesi, yok oluşu yaklaşacaktır.”

Eylem boyunca “Nakba of Israil is Coming Soon! İsrail’in Nekbesi Yaklaşıyor! – Kudüs’ün Özgürlüğü Ümmetin Özgürlüğüdür” pankartlarının yanı sıra çok sayıda döviz taşınırken “Filistin Halkı Yalnız Değildir, Yaşasın Küresel İntifada, Kudüs Özgürlük Sembolümüzdür, Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz, Siyonistler Yenilecek Direnen Filistin Kazanacak” sloganları atıldı ve tekbir getirildi. Eylem, Siyonist bayrağın ateşe vermesiyle son buldu.

Haber: Mustafa Özeke

Etiketler : #Tokat'ta   #Nekbe   #eylemi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN