TOKAD: Ne zalim Kaddafi, ne işgalci ABD!

TOKAD Libya’ya askeri operasyon düzenleyen Amerika, Fransa ve İngiltere öncülüğündeki batılı işgalci ülkeleri protesto etti.

20-03-2011


İslam ve Hayat

Tokat’ta Yeraltı Çarşısı üzerinde gerçekleşen eylemde TOKAD adına konuşan Doğan Özlük, Ortadoğuda ve Kuzey Afrika’daki devrimleri mecrasından saptırmak olduğunu söyledi. “Ne Zalim Kaddafi, Ne İşgalci ABD!” ilkesini benimsediklerini vurgulayan Özlük; “İçerde Kaddafi gibi delilerin, zalimlerin olması Libya halkı adına, ümmet adına büyük bir talihsizliktir. Yalnız şunu belirtmekte yarar var ki, Kaddafi’nin Libya’nın başında olması bizim batılı devletlerin Libya müdahalesine karşı çıkmamızı engellemiyor.

Nasıl hem zalim Saddam’a, hem de Irak işgaline karşı çıktıysak şimdi de hem Kaddafi’ye hem de Libya’nın işgaline karşı çıkıyoruz. Biliyoruz ki işgalcilerin hedefi halkların özgürleştirilmesi değildir. Onların hedefi çıkarlarını kalıcı hale getirmek ve isteklerine uygun siyasi ve sosyal yapıları oluşturmaktır. Bu saldırının en büyük amaçlarından biri de Ortadoğudaki, Kuzey Afrika’daki devrimleri mecrasından saptırmaktır.” dedi.

Hükümetin Libya halkının direnişine başından itibaren destek vermediğini, ekonomik ilişki ve çıkarları için zalim Kaddafi’nin yanında yer aldığını belirten Doğan Özlük, konuşmasını “Irak işgalinde olduğu gibi Birleşmiş Milletlerin kararlarını meşru kabul ederek harekâtı savunan hükümet, kan ve katliamlarla dolu Afganistan savaşından sonra bir kez daha açıkça emperyalist batılı blokta yer almıştır. ‘Davos çıkışı’ iddialarıyla Ortadoğunun öncülüğüne soyunanların Libya saldırısında inisiyatif dışı kalmaları, etkilerinin sadece bir efsane olduğunu açıkça, herkese gösteriyor.” sözleriyle sürdürdü.

İslam dünyasının yeni bir dönemin doğum sancıları içine girdiğini ifade eden Özlük, diktatörlüklere karşı mücadele veren Bahreyn ve Yemen’deki halk intifadasını selamladıklarını söyledikten sonra açıklamasını “Adil bir dünya için nükleer enerjiden küresel kapitalist politikalara, işgallere kadar geniş bir yelpazede zulmü, çürüme ve yozlaşmayı doğuran her türlü ifsada karşı mücadele edeceğiz, direneceğiz. Şehirden şehire, ülkeden ülkeye yayılan direniş hattımız dünyayı ve insanlığı kurtaran bir umut meşalesi olacaktır.” vurgularıyla tamamladı.

Eylem boyunca “Kahrolsun Amerika, Kahrolsun Kaddafi, Kahrolsun Fransa, Kahrolsun Emeryalist Zalimler, İşgalciler Kaybedecek Direnenler Kazanacak, Şehir Şehir Direneceğiz Ülke Ülke Kazanacağız, Yaşasın Libya Halkı, Libya’ya Selam Direnişe Devam, Birleşmiş Milletler Terör Örgütü, Çıkarların Değil Halkların Yanına” sloganları atılırken “Ne Zalim Kaddafi Ne İşgalci ABD, Defol Kaddafi, Defol Obama, Defol Sarkozy, Yaşasın Yemen Bahreyn ve Libya Direnişlerimiz, Birleşmiş Milletler Terör Örgütü, Get Out Kaddafi Obama Sarkozy” pankart ve dövizleri taşındı.

Melike Belkıs Örs, Libya direnişinden Türkiye halkına yazdığı mektubu okudu. Eylem sonunda Amerika ve Fransa bayrakları ateşe verildi.

Etiketler : #TOKAD:   #Ne   #zalim   #Kaddafi   #   #ne   #işgalci   #ABD!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN