TOKAD, doğanın ifsadını protesto etti

Tokat’ta faaliyet gösteren TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği) Tokat’ın Niksar ilçesindeki HES şantiye alanında HES inşaatlarını protesto etti.

20-09-2010


İslam ve Hayat

Tokat’tan bir grup halinde basın mensuplarıyla birlikte HES inşaat alanına gelen TOKAD mensupları, inşaat alanında üzerinde Rûm Sûresi 41. ayete gönderme yapan “Hırslarınız Yeryüzünü İfsat Etti!” yazılı bir pankart açtılar. (Söz konusu ayette Cenab-ı Allah “İnsanların kendi ellerinin kazandığı dolayısıyla, karada ve denizde fesat ortaya çıktı. Umulur ki, dönerler diye (Allah) onlara yaptıklarının bir kısmını kendilerine tattırmaktadır.” buyuruyor.)

Eylemde kısa bir konuşma yapan TOKAD Yönetim Kurulundan Ahmet ÖRS, şunları söyledi:

“Biz buraya TOKAD olarak HES inşaatlarını protesto etmek için geldik. Bizim HES’lerle ilgili derin endişelerimiz var. Özellikle Karadeniz Bölgesinde çok sayıda HES inşaatı gerçekleştiriliyor. Biz öncelikle tabiatın insanoğlunun sonsuz hırslarına kurban edilmesini asla kabul etmiyoruz. Allah’ın insanoğluna bir emanet olarak verdiği tabiatın insanların kapitalist hırslarının kurbanı olmasını asla onaylamıyoruz. Buraya alıntıladığımız ayette de Cenab-ı Allah, insanların elleriyle yaptıkları yüzünden karada ve denizde fesat çıktığını, düzenin bozulduğunu söylüyor.

İnsanoğlu kendisine emanet olarak verilen yeryüzünü ölçülü bir şekilde kullanamadığı için bugün küresel felaketlerle baş başayız ki bunun en trajik, en büyük örneği son sel felaketini yaşayan Pakistan’dır.

Doğal hayatı bozan, ifsat eden HES inşaatlarını; ırmaklarımızı, derelerimizi kurutan, ovalarımızı ikiye bölen HES inşaatlarını; dağlarımızı, ormanlarımızı yok eden HES inşaatlarını asla kabul etmiyoruz, protesto ediyoruz ve bu uygulamaya her zaman karşı çıkacağımızı ilan ediyoruz.

HES inşaatlarına tepki gösteren sivil toplum kuruluşlarına halkımızın destek olmasını, kendilerini elektrik tüketimiydi, başka tüketimlerdi diyerek aldatmaya çalışanlara prim vermemelerini, sonunda yaşanabilir bir dünyanın elimizde maalesef kalmayacağını bilmelerini istiyoruz.”


TOKAD’ın protesto eylemi “HES’e Hayır!” sloganlarıyla son buldu.

Etiketler : #TOKAD   #   #doğanın   #ifsadını   #protesto   #etti   
YORUMLAR
  • ayhan   24-09-2010 12:29

    Ahmet Örs cidden farklısın abi. HES lere karşı çıkan müslüman. Tekel işçileriyle dayanışan müslüman. Biliyorum sen: ben rabbime karşı sorumlulujklarımı yerine getiriyorum. diyorsun, ama elinden daha çok şey gelmeli be kardeşim.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN