Tiyatroya devam: "Umut Davası"nda hapis kararı

Faiili meçhul cinayetleri aydınlatmak yerine tamamen karanlığa mahkum eden "Umut Davası"nda tiyatro sürüyor. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay’ın bozma kararından sonra tekrar görülen davada 3 sanığı ”yasadışı Tevhid-Selam ve Kudüs Ordusu” örgütünü kurmak ve yönetmek suçundan 12 yıl 6′şar ay, 5 sanığı ise aynı örgüte üyelikten 6 yıl 3′er ay hapse mahkûm etti.

11-04-2014


Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy ve Bahriye Üçok’un öldürülmesi olaylarının da aralarında bulunduğu, çok sayıda olayı kapsayan ”Umut” operasyonuna ilişkin açılan ve Yargıtay’ın bozma kararından sonra tekrar görülen davada 3 sanığı ”yasadışı Tevhid-Selam ve Kudüs Ordusu” örgütünü kurmak ve yönetmek suçundan 12 yıl 6′şar ay, 5 sanığı ise aynı örgüte üyelikten 6 yıl 3′er ay hapse mahkûm etti.

Buna göre, sanıklardan Mehmet Ali Tekin, Hasan Kılıç ve Ekrem Baytap, ”silahlı suç örgütü kurma ve yönetme” eylemlerinden 15′er yıl hapis cezasına mahkum etti. Sanıkların yargılama aşamasındaki iyi halleri nedeniyle takdiri indirim uygulayan mahkeme, cezalarını 12 yıl 6′şar ay olarak belirledi.

Sanıklar Abdulhamit Çelik, Fatih Aydın, Yusuf Karakuş, Mehmet Şahin ve Recep Aydın da ”silahlı suç örgütü üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6′şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, bu sanıkların yargılama aşamasındaki iyi hallerini dikkate alarak, cezalarını 6 yıl 3′er ay olarak belirledi.

(İslam ve Hayat / TRT Türk)

Etiketler : #Tiyatroya   #devam:   #Umut   #Davasında   #hapis   #kararı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN