Tevhidî istikameti koruyan bağımsız İslami kimlikli yapı oluşturmalıyız (VİDEO)

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV’ın konferansları devam ediyor. 04 Aralık 2016 Pazar günü gerçekleştirilen son konferansta vakıf başkanı Mehmet Pamak, “15 Temmuz Öncesi ve Sonrası Türkiye'de ve Bölgede Yaşanan Gelişmeler ve Sorumluluklarımız” konulu bir sunum yaptı.

07-12-2016


İLKAV konferans salonunda bayan, erkek yoğun bir katılımın yaşandığı konferansa Recep Kocaer'in Kur'an-ı Kerîm ve mealini okuması ile başlandı.

Mehmet Pamak, 15 Temmuz öncesi AKP– Gülen grubu ilişkilerinden, Türkiye ve Ortadoğu ülkelerindeki gelişmelere, Arap Baharı ve dış müdahalelerden, tevhidi Müslüman öbeklerin iktidarla olan ilişkileri ve savrulmalara kadar birçok konuda değerlendirmeler yaptığı konuşmasında 15 Temmuz sonrası gelişmeler, darbe teşebbüsüne ilişkin duruş, FETÖ ile mücadelede dikkat edilecek hususlarda açıklamalarda bulundu.

Pamak; Müslümanların, iki uca savrulmadan (demokratik –laik siyasete eklemlenme ve kör şiddeti benimseme durumuna düşmeden), özgün, bağımsız açık ve net bir İslami kimlikle Kur'an mesajını taşıyan bir temsil ve örneklik oluşturması gerektiğini de vurguladığı konuşmasını, Suriye’de ve özelde Halep'te katil Esed ve işbirlikçi İran ve Rusya’nın katliamlarını ve onlara dolaylı destek veren Batılı emperyalist katil demokrasileri kınayıp Halep halkına yönelik yardım çağrısı yaparak ve mazlum müslüman halkların ve direnişçi evlatlarının muzaffer olması için dua ederek bitirdi.

Konferans, çay ve simit ikramı ile son buldu.

Konuşmanın videosu aşağıda sunulmuştur.   

Etiketler : #Tevhidî   #istikameti   #koruyan   #bağımsız   #İslami   #kimlikli   #yapı   #oluşturmalıyız   #(VİDEO)   
YORUMLAR
  • HUSEYİN ŞAŞMAZ   08-12-2016 13:18

    Bir millet olarak varlıklarını sürdüremezler... Ya bir müddet için manen silinirler de sonra tekrar yaşamaya başlarlar,ya da sürekli helâka duçâr olurlar ve şahsiyetlerini yitirerek silinip giderler. İSLAM BELDELERİNDEKİ ŞAHSİYETE BİR BAK.! SONRA HÜKMÜNÜ VER.! İlişkilendirme anında insanın bilgileri ve vakıayı ölçmede kullandığı kaide veya kaideler nefsiyetin ve akliyetin oluşumunda yani belirli bir şahsiyetin oluşumunda en büyük etkendirler.Akliyetin oluşumunda kullanılan kaide ve kaideler, nefsiyetin oluşumunda kullanılan kaide veya kaidelerle aynı olmazsa insanda bulunan akliyet ve nefsiyet birbirinden farklı olur. Çünkü o zaman insan, eğilimlerini iç dünyasında var olan kaide veya kaidelere göre ölçer. Yönelticilerini akliyeti oluşturan mefhumların dışındaki mefhumlara bağlar. Bu durumda ise fikirleri ile eğilimleri başka başka, birbirine zıt, farklı olur. Böylece seçkin olmayan bir şahsiyete sahip olur. Çünkü kelimeleri ve cümleleri anlayışı, vakıayı idraki, eşyaya olan meylinden farklı bir şekilde meydana gelir. Bu nedenle şahsiyetin tedavi edilebilmesi ve seçkin bir şahsiyetin oluşturulabilmesi, ancak insanın akliyeti ve nefsiyeti için aynı anda ancak tek bir kaidenin bulunması ile gerçekleşir. Yani bağlantı kurma esnasında bilgileri ve vakıayı değerlendirmede kullanılan kaidenin, yönelticilerle mefhumlar arasındaki sentezin sağlanmasında da aynen kullanılmasıyla tek kaide ve tek ölçü üzere seçkin bir şahsiyet oluşur. http://huseyinsas.blogspot.nl/2015/11/mefhumlar-zihinde-vakas-idrak_12.html?spref=fb

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN