Tesettür, kadının kendisine ve topluma saygısıdır

İslam dinini kabul edip, Saadethani ismini alan Rus kadın, dün İran’ın Horremabad kentinde konuşurken “Kadın, tesettürü seçmekle kendine ve diğerlerine saygı göstermiş oluyor” dedi.

08-01-2010


İslam dinini kabul edip, Saadethani ismini alan Rus kadın, dün İran’ın Horremabad kentinde konuşurken “Kadın, tesettürü seçmekle kendine ve diğerlerine saygı göstermiş oluyor” dedi. Soyadı Saadethani olan bu Rus kadın dün Horremabad’da “Uluslararası Başarılı ve tesettürlü Kadınlar Semineri”nde İslam’a geçme şekli ve tesettürün önemi konusunda yaptığı konuşmada “Ben yıllar önce Sovyetler Birliği denen bir ülkede yetişip büyüdüm. Şimdi de, eski Sovyet ülkelerinden birinin temsilcisi olarak burada bulunuyorum” dedi.
Saadethani, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben komünist bir ülkede dünyaya geldim. Bir ülkede hâkim olan ideoloji neyse, o ülkenin çocukları genelde o ideoloji doğrultusunda yetiştirilir. Buna göre, çocukluğumuzdan itibaren Marksist ideoloji kafamıza aşılamaya çalışılıyordu. Hatta ceza olarak çocukları aşağılamak için onlara ‘Siz komünist adına yakışmıyorsunuz’ deniyordu. Gorbaçov döneminde biraz ifade özgürlüğü sağlandı. O zaman ben Hıristiyanlıkla tanıştım.”

Komünistlikten kurtulma şevkiyle Hıristiyanlıkla tanıştıktan sonra dinler konusunda araştırma yapmayı sürdürdüğünü ve böylece mükemmel bir din olarak İslam’ı bulduğunu da belirten Saadethani, konuşmasının devamında “Kur’an’ı çok sevdim, ama ilk başta Müslümanları hiç sevmiyordum. Zira İslam’da kadına değer verilmediği ve özgürlüğünün kısıtlandığını zannediyordum. Bence Müslüman kadınlar, dünyanın en mazlum kadınları” diye ilave etti.

Tesettürün gerçek değer ve önemini araştırmalarını devam ettirdikten sonra öğrendiğini de belirten Müslüman Rus hanım Saadethani, bu konuda da “Kadın, tesettürü seçmekle kendine ve diğerlerine saygı göstermiş oluyor” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Tesettür   #   #kadının   #kendisine   #ve topluma   #saygısıdır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN