Tekbir Giyim'den rezalete devam: Önce namaz sonra defile

Tesettürün anlamı ve gayesiyle yüzde yüz çelişmesine rağmen yıllardır "tesettür defilesi" adı altındaki ucubeliği devam ettiren Tekbir Giyim adlı şirket, bu yıl da bu fasit geleneğini sürdürdü.

21-04-2008


Tesettürün anlamı ve gayesiyle yüzde yüz çelişmesine rağmen yıllardır "tesettür defilesi" adı altındaki ucubeliği devam ettiren Tekbir Giyim adlı şirket, bu yıl da bu fasit geleneğini sürdürdü. İşte İslami kaygı taşımayan bir yayın organının konuyla ilgili haberinden Tekbir Giyim rezaletinin yüz kızartıcı ayrıntıları:  

Tekbir Giyim, Almanya'nın ünlü moda tasarımcısı ve Avrupa Moda Konseyi üyesi Heidi Beck'in katkılarıyla hazırladığı İlkbahar-Yaz kreasyonunu bir defile ile tanıttı.

Defilenin yapılacağı salonun girişinde ise ilginç görüntüler yaşandı. Defileyi izlemeye gelenler, salonun girişinde ayrılan bir bölümde çok sayıda kişinin yatsı namazı kıldığını gördüler. Defileye gelip yatsı namazını kaçırmak istemeyen bazı erkeklerin başlarındaki beyaz takkeler ise dikkat çekti.

ÜNLÜ MANKENLER PODYUMDA

Yeşilköy WOW Convention Center'da düzenlenen tesettür defilesine gelen vatandaşlar, tesettür kıyafetlerinin çok şık olduğunu belirttiler. Heidi Beck tarafından hazırlanan 366 parçalık İlkbahar-Yaz koleksiyonu ünlü mankenler Ece Gürsel, Tuğba Altıntop, Elif Ece Uzun, Seçkin Piriler, Ece Ltynova, Arzu Pavlova, Tatyana ve Elnaz Pirayesh tarafından tanıtıldı. 'Özgür çiçekler ve özgür renkler' koleksiyonunun tanıtımı sırasında çok sayıda türbanlı kadının izlediği defile, bazı izleyiciler tarafından cep telefonu ile kayıt edildi.

Üç bölümden oluşan defileden önce ilahi dinletisi yapıldı. Defilenin ilk bölümünde, Mevlana ve Mevleviler döneminin giyim kültür ve sanatından esinlenilerek hazırlanan tekarilerle süslü kaftanlar sema gösterisi yapan semazenler arasında tanıtıldı. Defilenin ikinci bölümü olan gece kıyafetleri ve final bölümünde ise türban ağırlıklı kıyafetler dikkat çekti.

Etiketler : #Tekbir   #Giyim'den   #rezalete   #devam:   #Önce   #namaz   #sonra   #defile   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN