Tek adam putçuluğunun Kürt versiyonu

PKK - BDP çizgisi tarafından PKK'nın kurucusu A. Öcalan'ın "doğum günü" çerçevesinde gerçekleştirilen kutlamalar, Kemalizmin Mustafa Kemal üzerinden dayattığı tek adam tapıcılığının Kürt versiyonu olarak nitelenmeyi hak ediyor.

05-04-2011


İslam ve Hayat

Cumhuriyet rejimiyle birlikte Türkiye halkına dayatılan Kemalist "tek adam putçuluğu"nun bir başka versiyonu son yıllarda Kürt bölgelerinde yaşanmaya başlandı.

PKK - BDP çizgisi tarafından PKK'nın kurucusu A. Öcalan'ın "doğum günü" çerçevesinde gerçekleştirilen kutlamalar, Kemalizmin Mustafa Kemal üzerinden dayattığı tek adam tapıcılığının Kürt versiyonu olarak nitelenmeyi hak ediyor.

Bu yılki kutlamalarda birçok ibretlik sahne yaşandı. Geçtiğimiz yılki kutlamalarda olduğu gibi bu yıl da Öcalan'ın doğduğu ev tam anlamıyla bir modern türbe / tapınak muamelesi gördü. Medyanın konuyla ilgili haberlerinde yer alan şu ifadeler, tek adam tapıcılığının Kürt versiyonunu anlatmak için yeterli olsa gerekir:

"Yaklaşık 1 saat ziyaret ettikleri evde PKK ve Öcalan lehine slogan atan kalabalık, dönecekleri konusunda yapılan uyarı üzerine Öcalan’ın doğduğu evin bahçesindeki toprakları kapmak için birbiriyle yarıştı. Bazı kişiler toprağı öpüp, yüzüne sürerken, birçok kişi ise yanlarında getirdikleri poşet ve pet şişelere toprak doldurdu. Uzun süre toprak kapma mücadelesi veren kalabalık, daha sonra yine sloganlar atarak evden ayrılıp otobüslerinin bulunduğu alana yürüyerek gitti."

Görüldüğü üzere tek adam tapıcılığında Kürt Kemalizminin, klasik Kemalizmden aşağı kalır yanı yok. Kısacası al birini vur ötekine!

Etiketler : #Tek   #adam   #putçuluğunun   #Kürt   #versiyonu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN