Taliban yönetimi 3 ton içkiyi nehre döktü

Afganistan’da Taliban istihbaratının 3 ton içkiyi Kabil Nehri’ne döktüğü bildirildi.

03-01-2022


Taliban yönetiminin İstihbarat Başkanlığı, Kabil’in Karte-i Çar bölgesinde içki satılan mekana baskın düzenlendiğini duyurdu.
 
Üç ton içkiye el konulduğu ifade edilen açıklamada, alkol satışı yapan 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
 
Açıklamada alkol kullanmanın haram olduğu ve Müslümanların içkiden sakınması gerektiği kaydedildi.
 
İstihbarat Başkanlığının sosyal medya hesabından paylaşılan görüntüde içkinin Kabil Nehri’ne dökülmesi yer alıyor.
 
Taliban’ın 15 Ağustos’ta Afganistan’da kontrolü ele geçirmesinden bu yana uyuşturucu bağımlıları da dahil olmak üzere içki imalatı ve satışı yapılan mekanlara yönelik baskınlar ülke genelinde arttı.
 
(AA)

Etiketler : #Taliban   #yönetimi   #3   #ton   #içkiyi   #nehre   #döktü   
YORUMLAR
  • Ferhat Karasari   03-01-2022 23:36

    Haramlara olan bu hassasiyetlerini tebrik etmek lazim .insaAllah bu titizliklrinde kaim olurlar.. Fikih da tarladan son aliciya kadar on kisinin bu harama dahil olduklarini belirtirlerki yerindedir.. Ama bizde ise devlet eliyle haramlarin her türü helal eddedilmis.batakligi kurutmadan sivri sineklerle güya mücadele ediyorlar.. Yani bu zikkimida kendileri üretiyor ve satiyorlar.. ve bunun adinada müslüman devleti müslüman ülke diyorlar.. MEB ndan devletin her kurumu ve batinin kanunlari ile muasir (!) medeniyete ulstiklarini saniyorlar.. Ve Allahi göge hapsedenlerden Onun hükümlerini kaale almayanlardan Rabbim aci bir intikam alacaktir. bizler görmesekte.. Simdilik devranini sürsünler..Rabbim sürelerinin dolmasi icin beklemektedir Ama o asla ve kate unutmayandir vesselam--

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN