Taksim'de emperyalizme karşı İran'la dayanışma eylemi

İstanbul'da emperyalist ve siyonist saldırı tehditlerine karşı İran halkı ile dayanışma eylemi düzenlendi.

06-02-2012


"Emperyalizme Karşı Direniş Platformu" tarafından organize edilen ve kadınların da büyük katılım gösterdiği dayanışma eylemi Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüyüşle devam etti.

Üzerinde İngilizce ve Türkçe "Kahrolsun Amerika" "Kahrolsun İngiltere" "Kahrolsun İsrail" "Kahrolsun NATO" "Faşist NATO Çetesine Hayır" "İran Halkı Yalnız Değildir" "Katil Amerika Ortadoğu'dan Defol" "Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi" "Emperyalizme Karşı Omuz Omuza" "Yaşasın Emperyalizme Karşı Küresel Dayanışma" "ABD Birleşik Terör Çetesine Geçit Vermeyiz" "Amerika İngiltere İsrail Şeytan Üçgeni" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, sık sık "Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi" "Siyonist Katiller Hesap Verecek" "Mavi Marmara Hesap Soracak" "Devrim Ateşi ABD'yi Yakacak" "Şii-Sünni Kardeştir Amerika Kalleştir" "İran Halkı Yalnız Değildir" "Kahrohsun İngiliz Kahdolsun İsrail" "Nükleer Enerji İran Hakkıdır" "Yaşasın Halkların Dayanışması" sloganlarını atıp tekbir getirdi.

Galatasaray Lisesi önüne gelen göstericiler burada bir basın açıklaması yaparak Amarika, İngiltere ve İsrail bayraklarını ateşe vererek yaktı.

"Emperyalizme Karşı Direniş Platformu" adına Abbas Kadıoğlu'nun sunumunu yaptığı protesto eyleminde, Kenan Çamurcu, Aydın Çubukçu ve Eşber Yağmurdereli birer konuşma yaparak, emperyalizm ve siyonizmin karşısında İran halkı ile dayanışma içinde olduklarını belirttiler.

Protesto eyleminin bitiminde "Emperyalizme Karşı Direniş Platformu"nun başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin diğer illerinde bundan sonra çok daha büyük protesto eylemleri gerçekleştireceği belirtildi.

(Kaynak: Velfecr)

Etiketler : #Taksim'de   #emperyalizme   #karşı   #İran'la   #dayanışma   #eylemi   
YORUMLAR
  • sezai bünyamin    09-02-2012 15:36

    bu emperyalist karşıtlarını suriye rejimine ve rusyaya karşı eylemlerinde de görmek isteriz birçift laflarıda suriye ve iran politikasına olsun vicdanları harekete geçerse.....

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN