Taksim Dayanışması: Taksim bizim Kâbe'miz

Taksim Dayanışması platformu, 1 Mayıs'la ilgili olarak Taksim yerine başka bir yerin gösterilmesiyle ilgili olarak "Hac ibadetinin başka bir yerde yapılmasını istemek gibi" şeklinde tanımlama yapmış. Her dinin bir kıblesi olduğu gibi modern beşeri dinler de kendilerine böyle kıbleler üretiyor işte. Tıpkı Kemalizm'in Anıtkabir'i gibi. Ne diyelim: Herkesin kıblesi kendine!

18-04-2014


İslam ve Hayat
 
Taksim Dayanışması platformu, 1 Mayıs'la ilgili olarak Taksim yerine başka bir yerin gösterilmesiyle ilgili olarak "Hac ibadetinin başka bir yerde yapılmasını istemek gibi" şeklinde tanımlama yapmış. Her dinin bir kıblesi olduğu gibi modern beşeri dinler de kendilerine böyle kıbleler üretiyor işte. Tıpkı Kemalizm'in Anıtkabir'i gibi.
 
Ne diyelim: Herkesin kıblesi kendine!
 
İşte konuyla ilgili Yeni Şafak'ın internet sitesinde yer alan haber: 
 
Taksim Dayanışması'nın açıklaması için KESK adına Erdal Güzel , TMMOB adına Süleyman Solmaz, DİSK adına Önder Atay, Mimarlar Odası adına Ali Hacıalioğlu ve Türk Tabipler Birliği adına Hüseyin Demirdizen gibi isimler katıldı.
 
"HAC İBADETİNİ BAŞKA BİR YERDE YAPMAK GİBİ OLUR"
 
Burada Taksim'in demokrasi ve emek savunucuları için herhangi bir meydan olmadığını söyleyen Demirdizen, "Taksim yerine başka bir yer gösterilmesi, inananların hac ibadetini başka bir yerde yerine getirmelerini istemek gibi bir şey" diye konuştu.

Etiketler : #Taksim   #Dayanışması:   #Taksim   #bizim   #Kâbe'miz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN