Suudi gazetecilerden skandal sözler: Allah İsrail'i ve halkını korusun

Orta Doğu Medya Araştırma Enstitüsü'nden (MEMRI) çıkan bir haber göre, bazı önde gelen Suudi gazeteciler ve aydınlar, Hamas'la olan son ihtilaflarında “İsrail”i destekledikleri hakkında tweetler attı.

14-05-2019


Suudi Arabistanlı bazı gazeteci ve sözde aydınlar, terör devleti “İsrail”e destek mesajları attı. Cidde'deki Stratejik ve Hukuki Araştırmalar Merkezi'nin eski direktörü araştırmacı-yazar Abd Al-Hamid Al-Hâkim, yaptığı bir paylaşımda, “Kalplerimiz sizlerle. Allah “İsrail”i ve halkını korusun” dedi.
 
Orta Doğu Medya Araştırma Enstitüsü'nden (MEMRI) çıkan bir haber göre, bazı önde gelen Suudi gazeteciler ve aydınlar, Hamas'la olan son ihtilaflarında “İsrail”i destekledikleri hakkında tweetler attı.
 
Cidde'deki Orta Doğu Stratejik ve Hukuki Araştırmalar Merkezi'nin eski direktörü Suudi araştırmacı-yazar Abd El-Hamid Al-Hâkim, yazdığı yazılarda ve attığı Tweetlerde Yahudi varlığı “İsrail”e destek vererek, bölge ülkelerini ve dünyayı sorumluluk almaya ve Hamas'la yüzleşmeye çağırdı.
 
Al-Hâkim’in, “İsrail”e destek Tweeti şöyle:
 
“Kalplerimiz sizlerle. Allah “İsrail”i ve halkını korusun. İran'ın hain elinin ve Gazze'deki ajanlarının “İsrail” halkına ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Sadece “İsrail”in değil, bölgedeki tüm ülkelerin ve uluslararası toplumun ‘bir bütün olarak' sorumluluğu var. Araplara diyorum ki: İran'daki bu katillerin ve ajanların Kudüs'e hükmetmesini istiyor musunuz ?!”
 
Al-Hâkim, bir yıl önce de, her iki ülkenin başkentlerinde karşılıklı olarak Suudi ve “İsrail” elçiliklerinin açılması konusunda desteğini attığı Tweetle duyurmuştu. Suudi elçiliğinin de “İsrail”in başkent ilan ettiği Kudüs'te açılması gerektiğini de söylemişti.
 
El Cezire gazetesi için yazan kıdemli Suudi gazeteci Muhammed Aal El Şeyh de, attığı Tweet'te şunları söyledi:
 
“İranlı yetkililer, Hamas'a “İsrail” ile ‘ihtilafı' tırmandırmaları yönünde talimat verdiler ve Hamas itaat etti: Sonuçta "İsrailli" bir kişinin yaralanmasına karşı, yedi Filistinli öldü.
 
İran'ın, ABD'nin yaptırımlarına karşı misillime baskılarından en çok etkilenen ise Gazze halkı.”
 
‘Bedelini Filistinliler Ödüyor"
 
Başka bir Suudi yazar Dr. Turki Al-Hamad ise, “Yaşananlar sürekli tekrarlanan bir döngü: Gazze'den “İsrail”e roketler atılıyor; “İsrail”, Gazze'yi bombalıyor. Ve araya arabulucular giriyor, çatışmalar duruyor. Bu bir ‘direniş' dostum. İran ve Türkiye'nin başları dertte; bedelini ise Filistinliler ödüyor. ”
 
“İsrailli” Kardeşlerimizin Yanınızdayız"
 
“İsrail”e destek veren Muhammed Al-Kahtani isimli bir Suudi ise, attığı Tweet'de, “Silahsız sivillere 200'den fazla roket ateşleyen terörist Hamas'ın terör saldırısından sonra “İsrail”deki kuzenlerimizin yanındayız. Allah, “İsrail”i korusun ve teröristler ve onları destekleyen herkes karşısında zafer kazandırsın” dedi.
 
Suudi Arabistan medyasında son yıllarda, özellikle Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın yönetimin başına geçmesi ve ABD ile yakınlaşmasından sonra Yahudi devletine yönelik tutumlarda kademeli bir çözülme yaşanıyor. MEMRI'daki bir habere göre, Suudi-İsrail yanlısı sesler birkaç yıldır kendilerini hissettiriyorlar.
 
Suudi medyasının çoğu ise, “İsrail”e düşman olmaya devam ediyor.
 
Veliaht Prens Bin Selman'ın yönetimin başına geçtiği günden beri ABD ve “İsrail” ile olan yakınlaşmasını eleştiren çok sayıda din adamı ve aktivisti gözaltına alıp, tutuklattığı biliniyor.

Etiketler : #Suudi   #gazetecilerden   #skandal   #sözler:   #Allah   #İsrail'i   #ve   #halkını   #korusun   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN